01 / 05 / 2024

Gölcük Adalet Sarayı’nın yüzde 90'ı tamamlandı!

Gölcük Adalet Sarayı’nın yüzde 90'ı tamamlandı!

Gölcük’ün ihtiyacı olan ve yıllarca geciktirilen Gölcük Adalet Sarayı’ndaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 5 aylık bir çalışma sonucunda adalet sarayının betonarme işlemi bitirildi, duvar yapımının da yüzde 90’ı tamamlandı.



Gölcük’ün ihtiyacı olan ve yıllarca geciktirilen Gölcük Adalet Sarayı’ndaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 5 aylık bir çalışma sonucunda adalet sarayının betonarme işlemi bitirildi, duvar yapımının da yüzde 90’ı tamamlandı. Şuanda inşaatın sıva, elektrik ve su tesisatın yapım çalışmalarına başlandı. Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, hakim Dursun Hayati Yurtbaşı ve hakim Sinan Kurar ile birlikte Gölcük’te yeni yapılan adalet sarayında incelemelerde bulundu.

 

2 ASANSÖR, 4 MERDİVEN

İnceleme esnasında bilgi veren cumhuriyet başsavcısı Hüseyin Gülle, “Öncelikle şunu belirtmek isterim, Gölcük için geç kalınmış ama layığıyla yapılan bir proje. Mükemmel bir çalışma olmuş. Yeni adalet sarayımızın toplam kullanım alanı 10.251 metrekare. Binada 2 adet asansör ve 4 adet merpen bulunuyor. Binanın zemin katı icra bölümü olarak hizmet verecek. Binanın 1, 2 ve 3. katlarında duruşma, aile mahkemesi ve icra kalemi hizmet verecek” dedi.

 

BİRÇOK ODA VAR

Başsavcı Gülle şöyle devam etti; “4. kat savcılık infaz kalemi olarak düşünüldü. 5. katta ise başsavcılık makamı ve savcılık sekreteriyle 10 savcı odası vardı. Bunun yanında; 11 hakim odası, 6 duruşma salonu, 4 icra müdür odası, 17 arşiv odası, 6 adli yardım odası, 1 seçim yardım odası, 2 seçim müdür odası, 2 avukat odası, 1 toplantı salonu, 2 misafirhane odası, mutfak, hakim, savcı yemekhanesi ve personel yemekhanesi de bulunuyor. İfade alma odası, çocuk bürosu, izleme kurul odası, uzlaşma odası, mezat salonu, sığınak da binamız içinde yer alıyor.

 

YILSONUNDA TESLİM

Adalet binamızın zemininin altında ise nezarethaneler bulunuyor. Binamızın her iki tarafı ise otopark olarak kullanılacak. Bu binamızın yapımının ardından ilçemiz rahat bir nefes alacak.” İnşaat mühendisi ve şantiye şefi Hasan Beydilli’de çalışmalar hakkında şunları kaydetti; “İnşaat çalışmalarımız çok hızlı ve seri bir şekilde devam ediyor. 5 aylık süreçte inşaatın betonarme kısmı bitirildi ve duvar kısmının yüzde 90’ı tamamlandı. Şimdi ise elektrik ve su tesisat çalışmalarına başladık. Aynı zamanda binanın iç bölümünde alçı sıvaya başlandı. İnşaatın yapımı yılsonuna kadar tamamlanarak teslim edilecek.”


Bizim Kocaeli


Geri Dön