27 / 04 / 2024

Gölcük Belediye Meclisi toplandı!

Gölcük Belediye Meclisi toplandı!

Gölcük Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, dün Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.




Gölcük Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, dün Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yönetiminde yapılan toplantıya Belediye Meclis Üyeleri katılım gösterdi. Toplantıda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş bir konuşma yaptı. Ellibeş, meclis toplantısında yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “15 Temmuz’da yaşanan malum terör örgütü militanları tarafından darbe girişimi yapılmaya çalışıldı. Fakat halkımız bu darbe girişimine kahramanca tepki vererek bu girişimin bastırılmasını sağladı. Ülkemizi Suriye, Irak gibi bir ülkeye dönüştürmek istediler. Çok şükür ki bu girişim bastırıldı. Türkiye çapında her kurumda, her yerde bir tasfiye girişimi başladı. İnşallah vatan birliği bundan sonra da devam edecek. Demokrasiye bir zarar vermek, ülkemizi bölmek istediler. Şükürler olsun ki halkımızın birlikteliğiyle bu girişimi bastırdık. Halkımız, tanklara, helikopterlere karşı geldi. Vatandaşlarımız, ülkemizi korumak için bir an bile durmadı. Süreç sonunda ülkemizde yaşanan birlik ve beraberliği görünce gözlerim doldu. Ülkemizin her köşesinde halkımız omuz omuzaydı. Bizler vatan için her zaman hazır olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.


 

Gündem Maddeleri Tartışıldı

 


Toplantının ilk maddesinde “Evde Bakım Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Gölcük Belediye Başkanlığı Arasında İşbirliği Protokolü Yapılması” maddesi görüşüldü. Bu madde ile ilgili konuşan Başkan Ellibeş, “Bizler de bakım yapılması için bir kişiye ihtiyacı olan kişilere yardım yapmak amacıyla bir çalışma başlatmak istiyoruz. Bununla ilgili bir protokol var. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin bir ortaklığı ve görev paylaşımı var” dedi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.


 


Gündemin ikinci maddesinde “Yunus Emre Camii Karşısındaki Parkta Yap İşlet Kirala Yöntemi ile Kafeterya Yapımı” konusu görüşüldü. Bu madde ile ilgili konuşan Başkan Ellibeş, “Yunus Emre Camii karşısında bir bölge parkı yapıyoruz. Bir yandan piknik alanı, bir yandan yürüyüş yeri olacak bir park yapmaktayız. Sahalar, oyun grupları, yürüyüş yolları, macera oyunları yapılabilecek bir alan yapıyoruz. Halkımız, bir çay bahçesi yapılmasını istedi. Bizler de bu konuda bir çalışma yapmak istedik. Toplamda 6 bin metrekarelik bir alan içerisinde çay bahçesi için altyapı çalışmasını yaptık. Keşif çalışmasını tamamladık. Çay bahçesi için bir ihaleye çıkacağız. Benim sizden ricam, izin çerçevesi içerisinde 10 yıla kadar süre ile ihale yapılması için encümene söz yetkisi vermek istiyoruz. Çay bahçesi, 50 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 100 metrekarelik bir çay bahçesi olacak” dedi. Bu gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi.


 

Şahabettin Bilgisu Parkı’nın 10 yıllığına kiraya verilmesi karara bağlandı

 


“Şahabettin Bilgisu Parkında Yap İşlet Kirala Yöntemi ile Kafeterya Yapımı” maddesi görüşüldü. Başkan Ellibeş, “Burada geçtiğimiz yıllarda bir ağaçlandırma yapmıştık. Orada yaşayan vatandaşlarımızın yoğun bir talebi söz konusu. Yaklaşık 38 bin metrekarelik bir alanda yürüyüş yolları düzenledik. Piknik masaları yaptık. O bölgede vatandaşlarımız, bir çay bahçesi yapılmasını istedi. Bu konuda da bir çalışma yaptık. Bunu altıgen olarak teknik ekiplerimiz düşündü. 10 yıla kadar kiraya verilmesi konusunda yetki istiyoruz” dedi. Bu gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi. “İmar Komisyonu’nun, Halıdere, G23c.01d.1d uygulama imar planı paftası, 113 ada 1, 2 ve 3 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili raporu”, komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sunuldu. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin beşinci maddesinde “Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Merkez Mahallesi 105 ada 1 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ile ilgili teklifi” konusu görüşüldü. Ardından gündemin son maddesinde ise “Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, Şirinköy Mahallesi 872, 880, 884, 885, 887, 888, 889, 890, 891, 893, 930, 931, 933, 934, 935, 936 ve 2183 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ile ilgili teklifi” konusu görüşüldü. Bu iki madde de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.


Gündemin son maddesinde Değirmendere’de yapılacak kayık çekek alanı ile ilgili bir madde daha gündeme eklendi. Bu madde ile ilgili olarak Başkan Ellibeş, “Değirmendere sahilinde yapılacak kayık çekek alanının yapımı ile bakanlığın bir talebi var. Uzun zamandır hayal ettiğimiz, 10 bin metrekarelik alanda kıyı düzenlemesi, tekne park ve barınma yeri yapmayı düşünüyoruz. Ön plan hazırlıkları yapıldı, çalışmalar bitirildi. Süreç içerisinde birtakım görüşler aldık. Sonuç olarak plan yapılma düzeyine gelindi. Bakanlık, meclisimizin bir iznini istiyor. Değirmendere’de yaklaşık 200 kayık ve teknemiz var. Bu çalışma ile bölge, tam anlamıyla bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.




Gölcük Belediyesi


Geri Dön