04 / 05 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Gölcük'te kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Tüm Marmara'yı sarsan 17 Ağustos 1999 depreminin merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, ilçenin modern ve daha yeni yapılara kavuşması için kentsel dönüşümün startı verildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'nin de katılımıyla Gölcük çarşı merkezi, Sanayi Çarşısı ve Deniz Evler bölgesinde kentsel dönüşüm işbirliği protokolü imzalandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projesi kapsamında Marmara Depreminin merkez üssü olan Gölcük'te üç ayrı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Gölcük İlçe Merkezi, Deniz Evler ve Sanayi Sitesi ile ilgili kentsel dönüşüm işbirliği imza protokolüne Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti milletvekili ve vatandaşlar katıldı. 


Burada yaptığı konuşmada, Gölcük ilçesini iyi bildiğini söyleyen Bakan Güllüce, "Tuzlada uzun dönem belediye başkanlığı yaptım. Bu bölgenin acılarını yaşamış birisiyim ve bu bölgeyi iyi bilirim. İki ay bu bölgede kimyam bozuldu, ruhsal ycpımı etkiledi. Bu depremde ölen tüm kardeşlerimize mevlam rahmet eylesin. Kentsel dönüşümü niye ve kime anlatayım. 'Burada kentsel dönüşüm gerekli mi?' diye sormak abesle iştigal olur. 2023'ü hedeflemiş 2051 'i gören, 2071 vizyonunu ortaya koyan bir Türkiye var. Eski Türkiye gitti" dedi. Bakan Güllüce, Gölcük'te daha yaşanabilir ve yapısını yansıtan mimariye ihtiyaç olduğunu belirtti. 


'YATIRIMLARA KARŞI ÇIKANLARDA VAR'


Yapılan yatırımlara karşı çıkanlar olduğunu da söyleyen Bakan Güllüce konuşmasını söyle sürdürdü: 'Ayrıca tüm yatırımlara karşı çıkan bir kesim de var. Birinci boğaz köprüsü yapılırken 'yaptırtmayacağız' diyenler vardı. Yeni gençler 'O kadar da değil Idris Amca' diyorlar.' Keban Barajına 'hayır' dediler. Milli savaş gemileri yapılırken, hızlı tren, metro yapılırken karşı çıktılar. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Dünyanın kelimesini konuşmak kolay değil. Günde bir Eskişehir nüfusu inip kalkıcak her gün bu havalimanına. 


Bu devlete millete gelir getirecek. Bugün basında var. Hem beni hem de hükümeti eleştiriyorlar. 'Havalimanını niye yapıyorsunuz' diye. Dünyada ilk defa tekerlekli araçların gidebildiği dev ve teknolojik bir proje yapıyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi günü ÇED'ini onayladık. Kıyamet koptu." İurkiyede ciddi anlamda muhalefet boşluğu olduğunu söyleyen Bakan Güllüce," Mutlaka muhalefet olmalı. Bizim 3 katlı dev projeye karşı çıkıp mahkemeye gidip durdurmak yerine 4 katlı olsun diyebilirlerdi. Bizde mühendislerimizle oturur ve onları zorlar niye 4 katlı olmuyor derdik" diye konuştu. 


Bizim Gazete


Geri Dön