02 / 05 / 2024

Goldman Sachs'dan flaş açıklama!

Goldman Sachs'dan flaş açıklama!

Goldman Sachs baş ekonomisti, ABD ekonomisinin agresif Fed faiz artırımlarına ve jeopolitik belirsizliğe rağmen resesyondan kaçınmasının "çok makul" olduğunu söyledi.



Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius, ABD ekonomisinin resesyondan kaçınma şansının "çok mantıklı" olduğunu söyledi.

Banka, dünyanın en büyük ekonomisini yüzde 35 ihtimal ile önümüzdeki 12 ay içinde resesyona sokuyor. Bu Wall Street beklentilerinin altında.

 Goldman Sachs dan flaş açıklama!

Hatzius'a göre ABD ekonomisi, ekonomik aktivitenin yavaşlaması, nominal ücret artışının yavaşlaması, işgücü piyasasının yeniden dengelenmesi ve enflasyonun yavaşlaması gibi faktörler nedeniyle resesyondan kaçınabilir.

Geçen ay bir Bloomberg anketi, yüzde 50 ila yüzde 60'ın önümüzdeki 12 ay içinde bir durgunluk beklediğini gösterdi.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin bir resesyondan kaçınmasının mümkün olduğunu söyledi, ancak sürekli yüksek enflasyonun bunu olası kılmadığı konusunda uyardı.

Goldman'a göre, ABD'nin aksine avro bölgesi ve İngiltere resesyondan çıkmayacak. Hatzius, euro bölgesindeki resesyonun muhtemelen yılın son çeyreğinde başlayacağı, İngiltere'nin ise muhtemelen son çeyreğinde başlayacağı tahminini paylaştı.

Peki, dolarda son durum ne? Dolarda son durum ne? İşte 7 Kasım 2022 dolar kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön