27 / 04 / 2024

Goldman Sachs’tan korkutan dolar tahmini!

Goldman Sachs’tan korkutan dolar tahmini!

ABD’li yatırım Bankası Goldman Sachs, seçim sonrası Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Yatırım yapmadan önce bankanın 3, 6 ve 12 aylık dönemler üzerinden yaptığı tahminleri mutlaka okuyun.



DOLAR TARİHİ ZİRVEDE

Türkiye’de 2021 yılından bu yana uygulamada olan düşük faiz politikası nedeniyle enflasyon geçen yıl yüzde 85’i aşarak 24 yılın zirvesine çıkmıştı. Türk lirası son on yılda ise yüzde 90’ın üzerinde değer kaybı yaşarken, 28 Mayıs seçimlerinin ardından dolar 20 lira sınırını aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Seçimlerin ardından daha önce de hükümette bakan görevini üstlenen Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Analistler, Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesi ile birlikte Erdoğan’ın faiz politikasının da değişeceğini öngörüyor ve “Yükselen enflasyona rağmen uzun bir süredir devam eden düşük faiz politikasında belirgin bir dönüş kaçınılmaz olacak” yorumunu yapıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön