29 / 04 / 2024

Gölmahal'de her odaya özel iklimlendirme!

Gölmahal'de her odaya özel iklimlendirme!

Yalçınlar Group'un Büyükçekmece Gölü kıyısındaki Gölmahal Villaları projesi, ısıtma sistemlerinde tercihini çevreye duyarlılık yönünde yaptı. Daikin Altherma Isı Pompalarıyla villalardaki tüm odaların ısısı bağımsız olarak ayarlanabiliyor...



Yalçınlar Group'un Büyükçekmece Gölü kıyısındaki Gölmahal Villaları projesi, ısıtma sistemlerinde tercihini çevreye duyarlılık yönünde yaptı. Daikin Altherma Isı Pompalarıyla villalardaki tüm odaların ısısı bağımsız olarak ayarlanabiliyor. 


KONUT sektöründe nitelikli projeleri hayata geçiren yatırımcılar, çevre dostu ve tasarruflu ısıtma ve soğutma çözümlerini de ihmal etmiyor. Çünkü bu uygulamalar konutların değerini artırmanın ötesinde alıcıların duyarlılıklarıydı da örtüşüyor. Özellikle doğaya yakın, doğanın içinde tasarlanan konut projelerinde bu kıstas daha da öne çıkıyor. 


Toplam 92 bin 470 metrekarelik bir alanda, 580 metrekarelik 38 villanın yemyeşil bir arazi üzerinde konumlandığı Gölmahal Villaları, çevre dostu, enerji tasarrufu sağlayan akıllı sistem uygulamaları ile ön plana çıkan projelerden. Her bir detayında çevreci çözümlere yer verilen Gölmahal Villaları, iklimlendirmede de aynı hassasiyeti gözetiyor. Büyükçekmece'de göl kenarında Yalçınlar Group tarafından etap etap hayata geçirilen proje, Daikin Altherma Isı Pompası sayesinde sakinlerine en üst düzeyde iklimlendirme konforu sunacak. Daikin teknolojisi sayesinde Gölmahal'de tüm odaların ısısı ayrı ayrı istenilen sıcaklığa göre ayarlanabiliyor. Hava kaynaklı ısı pompalı sistemle yerden ısıtma ve serinletme çalışırken hava ve nem şartlarının takviye istediği durumlarda fancoil sistemler otomatik devreye giriyor. Yazın zeminden serinletme sistemiyle sıcağın etkisi minimize ediliyor. 


YENİLENEBİLİR ENERJİ 


Projede yer alan villaların ısıtma ve soğutma ihtiyacı Daikin Altherma ile karşılanıyor. İç ünite, yerden ısıtma sistemleri boyunca devir daim eden suyu ısıtıyor ve bu şekilde ortamın maliyetlerini minimum seviyeye düşürüyor. 



ÇOK DÜŞÜK ENERJİ TÜKETİMİ 


Gölmahal Villaları'nda kullanüacak elektrik enerjisinin en az yüzde 30'luk kısmı rüzgar türbinleri ile üretilecek. 

Ayrıca çatılara yerleştirilen güneş kolektörleri ile kullanım için sıcak su elde edilecek. Altherma ısı pompası, sıcak kullanım suyu üretiminde güneş kolektörünü de kullanacak. Böylece sıcak kullanım suyu üretimi için harcanan enerji çok düşük olacak. Gölmahal projesinde, her villa için iki adet ısı pompası kullanıldı. Kullanılan ısı pompaları, -20 derece ile 25 derece dış ortam sıcaklıkları arasmda ısıtma ve 10 derece ile 46 derece dış ortam sıcaklıkları arasında soğutma yapabiliyor. Ve üretilen sıcak kullanım suyu sıcaklığı isteğe göre, 25 dereceden 60 dereceye kadar ayarlanabiliyor. 


Soğutma işlemi yine zeminden soğuk su devir daimi ile yapılıyor. Değişken çıkış suyu sıcaklığı ayarı sayesinde iç ünitenin çıkış suyu sıcaklığı dış hava sıcaklığına bağlı olarak değişebiliyor. Dış hava sıcaklığı yükseldiğinde daha az ısıtma ihtiyacı gerektiği için iç ünite çıkış suyu sıcaklığını düşürüyor ve ısı pompasının verimliliğini artırıyor. 


Düşük sıcaklıklı havadan suya ısı pompaları, konutları yüksek verimlilikte ısıtma, soğutma ve sıcak su sağlamak üzere havadaki yenilenebilir enerjiyi kullanan bir teknoloji olarak tercih ediliyor. 



PARA


Geri Dön