28 / 04 / 2024

Gönen Çayı ıslah çalışmaları başladı!

Gönen Çayı ıslah çalışmaları başladı!

Gönen Çayı'nın ıslah için düğmeye basıldı. Çalışmalar DSİ ile ortak yürütülecek. Projenin ihalesi de yapıldı. Gönen'deki turizm potansiyelini de artıracak bir çalışma olduğu ifade edildi.



GÖNEN Belediyesi ile Devlet su İşlerinin (DSİ) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek. Gönen Çayının ıslahı projesi için çalışmalar başlatıldı. 



İhalesi yapılan proje ile ilgili olarak belediye meclisi komisyonu kuruldu. Komisyon, örnek proje olarak Eskişehir Porsuk Çayı ve Afyon'daki Kokarçay ıslah çalışmalarını yerinde inceleyecek. 5 kişilik araştırma komisyonunda DSİ'den de bir yetkilinin yer aldığını bildiren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen Çayının ıslahı, kentsel dönüşümden dolayı bizim için çok önemli. Her iki proje iç içe bir bütün olarak uygulanacak" dedi. 



TURİZM POTANSİYELİNİ DE ARTIRACAK 

Projenin sadece bir çayın ıslahından ibaret olmadığını, bunun yanı sıra Gönen'deki turizm potansiyelini de artıracak bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Yakar "Kentsel dönüşüm ile Çayın ıslahı bizim vitrinimiz olacak. Gönen, kaplıcasıyla bir marka. Markamızın ambalajı kentsel dönüşüm ve Gönen Çayı ıslahı, uygulanacak projenin de Gönen Belediye Meclisimiz tarafından belirlenmesi Gönen ve halkımız adına önemli bir olay" dedi. 



Balıkesir Büyükşehir Merhaba


Geri Dön