28 / 04 / 2024

Gönen'de Deri ve Karma OSB açılacak!

Gönen'de Deri ve Karma OSB açılacak!

BALIKESİR Uzun dönemdir atıl durumda olan Gönen Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi artık yeni yatırımcılarına kapılarını açıyor.



Gönen Deri ve Karma OSB Müdürü Sinan Çalım, "Proje üzerinde değişiklikler yaptık ve birçok yeni yer kazandık. Karma OSB'ye geçmemizle birlikte yeni yatırımcı firmalarımız burada yerlerini alabilecek duruma geçiyor. Biz birim metrekare fiyatlarımızı şu anda 24 dolar gibi cüzi bir rakam olarak belirledik. En büyük avantajımız da metrekare birim fiyatlarımızın diğer bölgelere oranla daha uygun olması" dedi. 



Özellikle firmaları yakından ilgilendiren arıtma suyu projesi hakkında bilgiler veren Sinan Çalım, 20 yıl önceki teknoloji kullanılarak yapılan bir arıtma tesisi projesini yeni plan, proje ve günümüz teknoloj isiyle vitrine taşımış olduklarını söyledi. Mekanik ve elektronik projelerini kendilerinin yaptığını belirten Çalım şu bilgileri verdi: "Arıtma tesisimizin günlük kapasitesi 20 bin metreküp. En kötü suyu bile arıtabilecek potansiyelimiz mevcut. O yüzden sadece deri üzerine faaliyet gösteren firmalar değil, diğer kollarda faaliyet gösteren firmaları da alabiliyoruz. Yalnızca gıda üzerine üretim yapan firmaları alamıyoruz, bakanlık kararı bu yönde ilerliyor. Projeyi değiştirmemizle birlikte 690 dönüm olan yatırımcı alanımızı 800 dönüme yükseltmiş olduk. Şu anda 55 parsele bölünmüş olan alanı 62 parsele çıkartmayı hedefledik, OSB'yi yatırımcılarımızın yüzde 100'üne vermeyi planlıyoruz." 



Pratikte hızlı çalıştıklarını vurgulayan Sinan Çalım, "Yatırımcılar altyapısıyla ilgili yüzde 60 oranında hibe aldıkları için, bizi seçmeleri büyük avantaj. Diğer OSB'lerde bulunmayan endüstriyel ve kimyasal arıtma tesisimiz var ve bu tesisin ortama maliyeti 13 milyon lira" dedi. Yatırımcıları bu bölgeye çekmek için çalıştıklarını aktaran Çalım, "Metrekare birim fiyatlarımızı 24 dolar gibi planladık, bölgedeki en ucuz metrekare fiyatı bizde bulunuyor. Biz de 4'üncü bölgenin almış olduğu tüm imkanları kullanabiliyor ve bizi her anlamda avantaj olarak görüyorlar. Altyapı ve arıtmamız hazır, firmaların en büyük sıkıntısı olan nakliye buradan oldukça rahat gerçekleşiyor. Bandırma limanı ve gümrük kontrolü olması da firmalar için oldukça avantajdır" şeklinde açıklama yaptı. 



Dünya


Geri Dön