03 / 05 / 2024

Google'a 8 milyon dolarlık dava!

Google'a 8 milyon dolarlık dava!

Google , Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından teknoloji devini Pixel 4 telefonunu tanıtmak için yanlış reklam taktikleri kullanmakla suçlayarak açtığı davayı sonuçlandırmak için 8 milyon dolar ağır bir meblağ ödemeyi kabul etti.



Hem federal hem de eyalet yetkilileri, Google'ın reklamcılık uygulamalarını inceliyor. Aslında, federal hükümet teknoloji devine karşı iki antitröst davası açtı. Bu yazıda, davanın ayrıntılarına ve bunun teknoloji devi ve tüketiciler üzerindeki etkilerine derinlemesine bakacağız.

Google a 8 milyon dolarlık dava!

Radyo DJ Görüşleri

Teksas Başsavcılığı'nın açtığı davada, Google'ın Pixel 4 ile ilgili kişisel deneyimleri hakkında senaryolu tanıklıklar sağlamak için radyo DJ'leri tuttuğu iddia edildi. Ancak bu DJ'ler, cihazı hiç kullanmadan Pixel 4 ile ilgili tanıtım materyalleri kaydetti ve yayınladı. Bu onların tanıklıklarını yanıltıcı ve aldatıcı hale getirdi.

Bariz Yanlış İfadeler

Teksas Başsavcısı'na göre, Google'ın aldatıcı reklamcılık uygulamaları arasında Pixel 4 hakkında bariz bir şekilde yanlış beyanlarda bulunmak da vardı. Şirketin mali kazanç için bu tür taktikleri kullanmaya istekli olması, Google'ın pazarlama kampanyalarının doğruluğu ve güvenilirliği konusunda endişelere yol açtı.

 


Geri Dön