17 / 05 / 2024

Google'a 8 milyon dolarlık dava!

Google'a 8 milyon dolarlık dava!

Google , Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından teknoloji devini Pixel 4 telefonunu tanıtmak için yanlış reklam taktikleri kullanmakla suçlayarak açtığı davayı sonuçlandırmak için 8 milyon dolar ağır bir meblağ ödemeyi kabul etti.



8 Milyon Dolarlık Ödeme

Google, sorunu çözmek için anlaşmanın bir parçası olarak 8 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bu önemli meblağ, reklam yasalarına bağlı kalmanın ve tüketicinin korunmasına öncelik vermenin önemini net bir şekilde hatırlatıyor.

Google'ı Sorumlu Tutmak

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, "Google Teksas'ta reklam verecekse, beyanları doğru olsa iyi olur" diyerek, Google gibi şirketleri eylemlerinden sorumlu tutmanın önemini vurguladı. Anlaşma, büyük teknoloji şirketlerinin yasa kapsamında özel muamele beklememesi gerektiği konusunda net bir mesaj veriyor.

Google a 8 milyon dolarlık dava!

Bu, Google'ın reklamcılık uygulamalarıyla ilgili olarak ilk kez yasal işlemle karşılaşması değil. Geçen yıl benzer bir davada şirket, 2019 ve 2020'de Pixel 4 kullanımlarını tanıtan radyo şahsiyetlerinin yer aldığı yaklaşık 29.000 yanlış reklam yayınladıktan sonra Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve yedi ABD eyaletiyle 9 milyon dolara anlaştı.

Tüketiciler Üzerindeki Etki

Aldatıcı reklamların tüketiciler üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bunun nedeni, bilgisiz satın alma kararlarına ve markaya olan güven kaybına yol açabilmesidir. Dijital çağda yanlış reklamcılığın yaygınlığı ile tüketicilerin uyanık olması esastır. Tüketicilerin ayrıca satın alma işlemi yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapması gerekir.

İşte Apple Watch Series 9 çıkış tarihi ve fiyatı  

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?


Geri Dön