14 / 05 / 2024

Google'dan flaş uyarı! Milyonlarca Andoid cihazda güvenlik açığı çıktı!

Google'dan flaş uyarı! Milyonlarca Andoid cihazda güvenlik açığı çıktı!

ARM Mali GPU'lu akıllı telefonlar yeni güvenlik açıklarıyla karşı karşıya. Samsung'dan Xiaomi'ye tüm modeller etkilendi.



Güvenlik açığı, Samsung, Xiaomi ve Oppo dahil olmak üzere Mali GPU'lu sayısız Android modelini etkileyerek akıllı telefonların güvenliğinin aşılmasına olanak tanıyor. Google'a göre bilgisayar korsanları, istismar edilirse kullanıcı verilerine erişebilir.

Güvenlik açığı ilk olarak Haziran/Temmuz aylarında ortaya çıktı ve ARM tarafından giderildiği iddia edildi. Ancak Google'ın kendi Pixel modelleri de bu güvenlik açığından etkilenmiş gibi görünüyor. 

“Haziran ve Temmuz 2022 arasında keşfedilen bu beş sorunu ARM’a bildirdik. ARM, Temmuz ve Ağustos 2022’de sorunları düzeltti. Ancak Mali’yi kullanan tüm test cihazlarımızın hala bu sorunlara karşı savunmasız olduğunu keşfettik” dedi.

Qualcomm Snapdragon yonga setlerine sahip akıllı telefonların bu güvenlik açığından etkilenmediğini lütfen unutmayın. Ancak MediaTek, Samsung Exynos ve Google Tensor'un Mali GPU'lar bundan etkileniyor.

Google’dan güvenlik bildirimi! Chrome’u acilen güncelleyin!ARM sorunu çözdü, ancak akıllı telefon üreticileri düzeltmedi

Project Zero tarafından keşfedilen bu güvenlik açıkları, Haziran ve Temmuz aylarında ARM’nin dikkatine sunuldu. ARM, Mali ile ilgili bu güvenlik açıklarını bir ay sonra düzeltti, ancak bu yazı itibariyle hiçbir akıllı telefon satıcısı bu güvenlik açıklarını gidermek için güvenlik yamaları uygulamadı.

ARM’den Mali GPU, Samsung dahil olmak üzere farklı markalardaki akıllı telefonlarda bulunabilir. Xiaomi ve Oppo. Aslında, güvenlik açığı ilk olarak Pixel 6’yı hedeflediği için keşfedildi. Google, Project Zero’nun sorunu gün ışığına çıkarma çabalarına rağmen bu güvenlik açığını da düzeltmedi.

Netflix'e Aralık ayında gelecek yapımlar belli oldu! Netflix, BluTV, Disney 26 Kasım 2022 fiyat listesi...
Huawei Nova 10 SE'ye indirim! 25 Kasım 2022 fiyat listesi...
Samsung iki akıllı telefona daha Android 13 müjdesi verdi! Android 13 alacak Samsung telefonlar (Güncel Liste)

Geri Dön