19 / 05 / 2024

Gözler altın fiyatlarını etkileyecek Fed'in kararında! İşte uzman ismin kritik tahmini

Gözler altın fiyatlarını etkileyecek Fed'in kararında! İşte uzman ismin kritik tahmini

Altın ve dolar yatırımcıları Fed’in Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararını heyecanla beklemekte. Fiyatların ne yöne gideceğine ilişkin ipucu arayan yatırımcılar ekonomistlerin altın tahmini ve yorumlarını dikkatle takip etmekte. İşte o kritik tahmin...



Altın ve dolar yatırımcıları için çok kritik bir hafta başladı. Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararları tek tek duyuracak. Ancak en çok merak edilen açıklama ise ABD kanadından gelecek. Fed piyasalara yön verecek yılın son faiz kararını Çarşamba günü açıklayacak.

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM
Bu gelişmelerle yeni haftanın ilk gününde dolar güçlendi. Endeks 104,8 seviyelerinden güne başlamış oldu. Dolar/TL kuru ise 18,64 seviyelerinde seyrediyor. 1.810 dolarla 5 ayın zirvesini test eden altının ons fiyatı 1.790 doların hemen altından işlem görmekte. Gram altın ise 1071 liradan alıcı buluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön