24 / 07 / 2024

Gözler altın fiyatlarını etkileyecek Fed'in kararında! İşte uzman ismin kritik tahmini

Gözler altın fiyatlarını etkileyecek Fed'in kararında! İşte uzman ismin kritik tahmini

Altın ve dolar yatırımcıları Fed’in Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararını heyecanla beklemekte. Fiyatların ne yöne gideceğine ilişkin ipucu arayan yatırımcılar ekonomistlerin altın tahmini ve yorumlarını dikkatle takip etmekte. İşte o kritik tahmin...




FED YILIN SON FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK
On yılların enflasyon rekorunu kıran ABD’de 1980 yılından bu yana en hızlı faiz artırımına giden Fed, art arda dört kez 75 baz puanlık artış da dahil olmak üzere bu yıl faiz oranlarını 375 baz puan artırdı. Fed Başkanı Jerome Powell kısa süre önce yaptığı açıklamasında faiz artış hızını yavaşlatmanın zamanının gelmiş olabileceğini belirtmişti. Cuma günü açıklanan ABD ÜFE verilerinin geçen ay beklenenden biraz daha fazla arttığını gösteren veriler sonrasında beklentiler değişmedi. Piyasada Fed’in faizleri 50 baz puan artırma olasılığı yüzde 78, 75 baz puan artırma olasılığı yüzde 21 oldu.

Ancak son faiz kararına ilişkin toplantı tutanaklarının ardından gözler, 2023'te faizlerin nihai olarak ne kadar yükselebileceğine dair sinyallere dönebilir.

ABD TÜFE VERİSİ BEKLENİYOR
Öte yandan bir diğer gelişme ise ABD'de Kasım ayına ilişkin tüketici fiyat enflasyonu (TÜFE) verileri. Salı günü açıklanacak veriler için ekonomistler yıllık enflasyon oranının yüzde 7,7’den yüzde 7,3’e gerilemesini bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön