24 / 07 / 2024

Gözler altın fiyatlarını etkileyecek Fed'in kararında! İşte uzman ismin kritik tahmini

Gözler altın fiyatlarını etkileyecek Fed'in kararında! İşte uzman ismin kritik tahmini

Altın ve dolar yatırımcıları Fed’in Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararını heyecanla beklemekte. Fiyatların ne yöne gideceğine ilişkin ipucu arayan yatırımcılar ekonomistlerin altın tahmini ve yorumlarını dikkatle takip etmekte. İşte o kritik tahmin...




ALTIN DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?
OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, altın fiyatları için yaptığı değerlendirmesinde, “TÜFE’nin doğru yönde seyretmesi bekleniyor. Ancak, birçok kişinin beklediği kadar hızlı düşmeyecek. Altın konusunda kısmen ayı pozisyonuna geçtim. Fed sonrası altının sarsılması mümkün. Ancak, sonunda daha da yükselme ihtimali var. Potansiyel bir olumsuzluğa bakıyorum. Ancak bu kısa ömürlü olacak” dedi.

JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTIN FİYATLARI İÇİN BİR KEZ DAHA SAHNEDE
Edward Moya, yatırımcıların Fed’in mesajlarını nasıl yorumlayacaklarının da önemli olacağını söylüyor. Analiste göre, yatırımcıların Fed hakkında ne düşündüğünü görmek ilginç olacak. Moya “Bu, bir duraklamanın ardından gelen son yürüyüş mü olacak?” sorusuna şu yönde cevap veriyor:

“Yine de Şubat ayında 50 bps daha gidebileceklerini iddia etmek mümkün. Ve sonra, Mart ayında, muhtemelen bir tartışma olur. Hala daha sıkılaştırmanın gerekli olduğu görülüyor. Makro verilerin yanı sıra, Ukrayna’daki savaşın daha da kızışma ihtimali var. Bu yüzden, jeopolitiğin altın için yeniden daha büyük bir rol oynamaya başlaması olası. Bu, üzerinde durmamız gereken bir şey. Savaşın daha da tırmanması riskleri bir kez daha ortalıkta dolaşıyor. Bu da altına güvenli liman değeri kazandıracak.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön