11 / 05 / 2024

Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin yeni faiz tahmini...

Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin yeni faiz tahmini...

Merkez Bankası'nın faiz kararı gündemde en merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, Faiz kararı yarın saat kaçta belli olacak, faiz kararı ne olacak? Gözler Merkez Bankası'nda işte ekonomistlerin tahminleri...



Merkez Bankası'nın faiz kararını yarın Hafize Gaye Erkan liderliğinde gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklanacak. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yarın saat 14.00'te faizi duyuracak. Haziran ayında yüzde 15'e çıkarılan faizin yarın da 500 baz puan yükseltilerek yüzde 20'ye çıkarılması bekleniyor.

YIL SONU BEKLENTİ YÜZDE 28.5

Posta Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, 20 Temmuz Perşembe günü yapılacak TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla tamamlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe dair beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde oldu. Söz konusu anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, sene sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında gerçekleşti.

Ekonomistlerin sene sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 olarak kaydedildi.

GEÇEN AY 15'E ÇIKTI!

Haziran ayında düzenlenen PPK toplantısında politika faizi 650 baz puan artırılarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e çıkarılmıştı.

Öte yandan Merkez Bankası Temmuz ayı faiz kararının 500 baz puan arttırılarak yüzde 20 seviyesine çekilmesi bekleniyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Merkez Bankası'nın faiz kararına dair tahminini şu şekilde yorumladı. "Ekonomideki gelişmeleri nasıl okumalı" başlıklı yazısında, "Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum."

65 yaş aylığı yeni zamla kaç TL oldu? Yaşlılık maaşı alacaklar dikkat! Tek tek rakamlar belli oldu!

Bim'de 1 kg Çaykur çay 79 TL'ye, sızma zeytinyağı 64 TL'ye, tost peyniri 175 TL'ye düştü!

Son dakika! Euro 31 TL'yi gördü! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön