28 / 04 / 2024

Göztepe İş Merkezi'nin kiracısı Yapı Kredi oldu!

Göztepe İş Merkezi'nin kiracısı Yapı Kredi oldu!

Taşyapı'nın istanbul'daki en değerli projelerinden Göztepe iş Merkezi ve Residence'ının kiracısı Yapı Kredi Bankası oldu



Taşyapı'nın istanbul'daki en değerli projelerinden biri İstanbul Göztepe'de bulunuyor. Bağdat Caddesi'ne paralel konumda, Göztepe Parkı'nın karşısında inşa edilen bu proje, 16 katlı rezidans ve 5 katlı iş merkezinden oluşuyor.

Haluk Tümay'ın mimarlığını üstlendiği projenin yapımı oldukça uzun sürdü. "Göztepe iş Merkezi ve Residence" adı verilen projenin hayata geçirildiği arsada bir de köşk bulunuyordu. Bu köşkün miman ise 1961'de vefat eden İTÜ Mimarlık Fakültesi'nin kurucusu ve ilk dekanı Emin Onat'tan başkası değildi. Köşkle ilgili dava açılınca Taşyapı, projeyi köşkü yıkmayacak şekilde hayata geçirmişti. Projedeki iş merkezini, yaklaşık 3 yıl önce tanınmış armatörlerden Kıran ailesi almıştı. O zamanlar yine kulis sayfalarımızda bu gelişmeyi yazmıştık. Hatta Kıran Holding'in bu bina için Taşyapı'ya KDV hariç 18 milyon dolar ödediği bilgisini de vermiştik. Ailenin burayı yatırım amaçlı aldığını ve kiraya vermeyi düşündüğünü de eklemiştik.
Öğrendiğimize göre Kıran nihayet buraya bir kiracı bulmuş. Kim mi? Yapı Kredi Bankası. Halen binada Yapı Kredi için dekorasyon çalışmaları devam ediyor. Bankanın binanın ilk iki katına, yakın bölgedeki iki şubesini taşıyacağını öğrendik. Diğer üç katsa özel müşterilere hizmet veren bir şube olarak kullanılacakmış. Açılış çok yakında yapılacakmış. Bu arada, Taşyapı da 8 ay önce başlattığı Göztepe Residence'ın pazarlama ve satış faaliyetlerini sürdürüyor. Halen iki dairenin satıldığı biliniyor. 260 ve 275 metrekarelik dubleks ve 4+1 dairelerin fiyatları 1 milyon euro'dan başlayıp 2 milyon 300 euro'ya çıkıyor.
Para


Geri Dön