06 / 05 / 2024

Göztepe Urla Tesisleri Mart ayında açılacak!

Göztepe Urla Tesisleri Mart ayında açılacak!

Göztepe geleceğe yönelik hamde yapmaya devam ediyor. Camianın yıllardır sabırsızlıkla beklediği Urla'daki tesislerin inşaatında ciddi mesafeler alınırken çalışanlar kompleksin kurdelesinin Mart ayı içerisinde kesilebileceğini ifade ediyorlar



Göztepe, ligde zirveye doğru emin adımlarla ilerlerken diğer yandan yönetimsel anlamda da geleceğine yönelik hamlelerini bir bir atmaya devam ediyor. Futbolda başarının altyapı ve UEFA kriterlerine uyan kulüplerin tesisleşme hamleleriyle pekiştirileceği süreçte İzmir'in gecikmiş hamleleri gerçekleşmeye başladı. Göztepe Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş'ın yoğun mesai harcayarak kulübe kazandırmak için özenle üzerine titrediği ve evrak işlemlerini de teker teker aşarak inşasına başladığı hayali gerçekleşiyor. Urla tesislerindeki son durumu gazetemizi arayan ve mail bombardımanına tutarak gelişmeleri öğrenmek isteyen Göztepe taraftarı için dün Urla'ya giderek sizler için gözlemledik. İlk olarak ruhsatın alınması ile tabelalar da asılarak proje için start verilerek ve resmi anlamda da neticelenerek son sürat ikinci devre ortalarına yetiştirilmeye çalışılıyor.


Mart ayında hazır


Tesislerin 20.000 dönümün üzerindeki arazisinin drenaj çalışmaları sonlanmış durumda. Bir büyük ve iki küçük çim sahanın, kamp binasının, sosyal tesislerin, olacağı arazideki çalışmalar son hızıyla sürüyor. Birkaç hafta sonra da çimlerin serilebilmesi için ince kum ve toprağın zemine yerleştirilerek meteorolojinin uygunluğuna göre kaynaşması beklenecek. Tesislerin etrafına özenle dikilecek olan ağaçların birkaç sene içerisinde boy atarak sınırların belirleneceği ve peyzaj düzenlemeler ile de işin ince ama en önemli görsel zenginliğinin deniz manzarası ile bütünleşmesi beklenecek. Çakılların zemine yerleştirilip suların çekilmesi için açılmış ve döşenmiş su arklarını gözlemlediğimiz çalışmalarda işçilerin kalacağı elektrik bağlatılan konteynerler da artık yerlerini almış durumda. Çalışanların “Bir aksilik olmaz ise Mart ayında kurdelesi kesilir'' dediği tesislerdeki son durum bu şekilde.


Gazete Yenigün/Cem Unutmuş


Geri Dön