02 / 05 / 2024

Gram altın 2 bin lira dolar ise 30 lira! Yer yerinden oynayacak! Selçuk Geçer hiç böyle konuşmamıştı

Gram altın 2 bin lira dolar ise 30 lira! Yer yerinden oynayacak! Selçuk Geçer hiç böyle konuşmamıştı

Doların her adımını bilen ekonomist Selçuk Geçer, bu kez gram altını ele aldı. Milyonlarca kişinin takipçisi olduğu Selçuk Ger, gram altın için, “2 bin TL olacak” dedi. İşte detaylar…



ENFLASYON AÇIKLAMASI

Resmi şekilde duyurulan enflasyon rakamlarının gerçeği belirtmediğini dile getiren Selçuk Geçer, gerçek enflasyonda karşılık gelen doların 37 TL olduğunu söyledi. Geçer, yeni bildirilen enflasyonun ise 40 liraya denk geldiğini ifade etti. Dolar hakkında yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer, bu kez ise doların göreceği korkunç rakamı duyurdu. Enflasyonun düzelmesi durumunda doların üç hanelere gireceğini her seferinde belirten Selçuk Geçer, 100 liraya dikkat çekti. Yayınladığı Youtube videosunda 1994 yılı krizine vurgu yapan Geçer, o zamanlarda 8 bin liralık dolar kurunun 48 bin TL’ye çıktığını ve sonrasında 1 milyon 600 TL olduğunu dile getirdi.

Selçuk Geçer, dolar çıkarken euronun inmesi ile birlikte ithalatçı firmaların daha da çok zora gireceğini söylerken, bunun ithalatı daha da koparacağı ve cari açığın daha da çıkacağı anlamını taşıdığını açıkladı.

Geçer, doların düşme durumunu ise şu cümleler ile değerlendirdi:

"Sıfırlar atıldı. Dolar düşmedi. Özellikle 2012 senesinde bol para gelince bunlar oluştu. Ne zaman Bernanke, “Ben sıkı para politikasını seçiyorum” dedi dolarda da bu şekilde yükseliş başladı" ifadelerini kullandı.

“ÖPÜP BAŞINIZA KOYUN”

Geçer, tüm bunlara ek olarak, "Dolar yılı 25  - 30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" cümlelerini kullandı.

Gram altın 2 bin lira dolar ise 30 lira! Yer yerinden oynayacak! Selçuk Geçer hiç böyle konuşmamıştı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Ağustos 2022 tarihinde saat 13.20'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1031 Türk Lirası değerinde.

EYT’de son dakika! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için 8 yeni formül! Kim nasıl emekli olacak?

Konuta yatırım yapmayanlar yeni fırsat aracını buldu! Popüler yatırım şekli artık yenilendi

Çalışanlara tek seferde 27 bin 500 lira promosyon verilecek! Böyle bir promosyon miktarı görülmedi! Anlaşma sağlandı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön