28 / 04 / 2024

Gram altın daha düşer mi? Uzman isimden çok net tahmin

Gram altın daha düşer mi? Uzman isimden çok net tahmin

Son günlerde oldukça hareketli bir grafik sergileyen altının gram fiyatı için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni bir değerlendirme yaptı.



Yurt içinde gram altın fiyatlarında belirleyici olan ons ve dolar kuru bileşenlerinden kur 18,20 üzeri hareketlerini devam ettiriyor. Ons altın ise çarşamba günü 1.700 dolar altına geriledikten sonra dolar endeksinde görülen yukarı yönlü ivmenin hız kesmesiyle yüzde 1’lik bir ralli oldu. Yeni işlem gününde de altın 1730 doların üzerini gördü.

GRAM ALTIN KAFALARI KARIŞTIRDI
Geçtiğimiz ay 1044 liraya kadar yükselerek yıl içi zirvesini güncelleyen gram altın fiyatı, ons altındaki düşüşün etkisiyle 988 liraya kadar düştü. Bu seviye 27 Temmuz sonrası görülen en düşük seviyene geldi. Gram altın fiyatları bu hafta oldukça dalgalı bir görünüm izlerken dünkü düşüş sonrası yeniden yükselişe geçti. Altının gram fiyatı bu sabah 1010 liraya kadar çıktı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön