13 / 05 / 2024

Gram altın daha düşer mi? Uzman isimden çok net tahmin

Gram altın daha düşer mi? Uzman isimden çok net tahmin

Son günlerde oldukça hareketli bir grafik sergileyen altının gram fiyatı için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni bir değerlendirme yaptı.



“VATANDAŞLAR ALTINA YÖNELDİ”
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk 24 TV'ye yaptığı değerlendirmede altın fiyatları yükselişe geçeceğini, özellikle dolar/TL çarpanı nedeniyle içerideki fiyatın dışarıdaki gerilemeyi aynı oranda yansıtmadığını ifade etti. Uzman isim şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle dolar/TL çarpanı nedeniyle içerideki fiyatın dışarıdaki gerilemeyi aynı oranda yansıtmadığını görmekteyiz. Yani altın dış piyasada gerilerken içeride daha sınırlı bir gerileme olduğunu görmekteyiz. Aynı şekilde müşteri davranışlarına baktığımı zaman büyük fonların bir miktar alımlarının olduğunu ancak borsa tabiriyle ayılarla boğaların çarpıştığı bir piyasanın içindeyiz. Boğalar, piyasaların düşmesini istemiyorlar bunun için de zaman zaman alış yapmaktalar. Aynı şekilde ayılar da faizi ve güçlü doları kullanarak altını baskılamaya çalışmaktalar. Böylelikle de özellikle ons altın 1700 doların altına pek inmiyor.

Diğer taraftan fonlardan bir miktar alımlar mevcut. O da fiyatları baskılayarak gerçekleştirilen alımlar var. İçeri de ise enflasyondaki yükselişlerin devam ediyor olması, TL'nin erimesine karşılık vatandaşın altına yöneldiğini görmekteyiz. İşlem hacimlerinin çok yüksek olmaması ile beraber altında bir hareketlilik mevcut.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön