Altın & Gümüş

Gram altın piyasayı sallayacak! Dolardan kaçan altına sığınacak! 

Altın fiyatları için yatırımcıların fiyat araştırmaları sürerken, analistlerden son dakika açıklamaları yapılıyor. Peki altın fiyatlarını neler bekliyor? Altın fiyatları ne olacak? Altın düşecek mi, artacak mı? İşte ayrıntılar... Rekor seviyelere ulaşan altın gündemden düşmüyor

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve altını olanlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Rekor seviyelere ulaşan altın gündemden düşmüyor. Küresel piyasalarda, enflasyon ve resesyon endişeleri varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olmaya devam ederken, petrol fiyatlarında dünkü haber akışıyla yükselen oynaklık yatırımcıların risk iştahını kaçırıyor. 

 

Geçen ayın başında altının onsu 1900 seviyelerindeydi. Ons altın, 16 Mayıs tarihinde dolar endeksinin 20 yılın zirvesini görmesiyle 1786 dolara kadar düştü. Ons altın fiyatı 1.830 doların altını test etti ve 19 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Peki altın fiyatlarını neler bekliyor? Altın fiyatları ne olacak? Altın düşecek mi, artacak mı? İşte ayrıntılar...

Ons altın fiyatındaki düşüş gram altın fiyatının yönünü bugün sabah saatlerinde aşağıya çevirdi. Fakat bir süredir 960-980 TL aralığında seyreden gram altın, dolar kurunun 16,40 seviyesinin üstüne çıkmasıyla 970 TL'den alıcı bulmaya başladı. 

 

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, ARTACAK MI? 

Mynet'ten Sinem Eryılmaz'ın aktardığına göre; AOANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Altının mayıs ayındaki performansı genel olarak hayal kırıklığı yarattı ve doların güçlenmesinin ilk işaretinde ani bir zayıflık gösterirken, dolar zayıflığı veya düşük ABD tahvil faizleri üzerinden önemli kazanımlar elde edemedi" diye konuşan Halley, bunun her ikisinin de tersine dönmesi durumunda gelecekte daha fazla zayıflık olacağının uyarısı olduğunu vurguladı.

Halley, "Doğu Avrupa’da gerilimlerde keskin bir artış olmadıkça altının aşağı yönlü düzeltmesinin haziranda devam edebilir" şeklinde konuştu. 

GRAM ALTINI NELER BEKLİYOR?

 

Gram altının şu anda önemli bacağı olan Dolar/TL’de artışın başladığının altını çizen Ekonomist Tuna Kaya, bu etkiyle gram altının yükselişinin de sürdüğüne dikkat çekti. 

"İlk destek bölgesi 960 TL, direnç ise 988 TL seviyesinde bulunuyor. Bu aşılırsa 1.000 TL olur. Bu da aşarsa 1.020 TL seviyesine gelir" diyerek altın tahminini açıklayan Tuna, yatırımcıların enflasyondan korunmak amacıyla gram altın almalarının lehlerine olacağını vurguladı. 

ALTIN SIĞINAK OLACAK

Ekonomist Devrim Akyıl ise altın fiyatlarına ilişkin açıklamasında Haziran'a dikkat çekti ve Dolar/TL için 16,40 TL’nin kısa vadede kritik bir alan olduğuna, fakat trendin kuvvetli bir şekilde yukarı doğru gittiğine vurgu yaptı. 

Devrim Akyıl, Dolar/TL’de yukarı yönlü bir sıçrama olmadan müdahalenin zor olduğunu, 18,40 seviyesinden sonra doları 23,50 seviyesinin beklediğini belirtti. 

Bu ortamda en çok sığınılacak ürünün fiziki gram altın olduğuna vurgu yapan Akyıl, gram altında 1.160 lira seviyesini beklediğini aktardı.

Gram altın için 'geç kaldınız' uyarısı geldi! Altın almak isteyen yatırımcıların hayalleri suya düştü

Altını tahtından etmek için bomba gibi geliyor! Sakın bunu yapıp tuzağa düşmeyin!

Ünlü yatırım bankacısı, Ethereum'un Bitcoin'i geçeceğini duyurdu! Piyasanın hakimi olacak!