29 / 04 / 2024

Gram altına yasak mı geliyor? Kuyumculara gizli bir yazı gönderildi, İslam Memiş'ten şok açıklama geldi!

Gram altına yasak mı geliyor? Kuyumculara gizli bir yazı gönderildi, İslam Memiş'ten şok açıklama geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kuyumculara gönderilen 22 ayar 1 gramlık fiziki altınların üretiminin yasaklandığı ile ilgili mesajlarla ilgili açıklama yaptı. İşte İslam Memiş'in konu ile ilgili o açıklaması...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2023'te 0,25 ile 0,50 gramlık 22 ayar altınların üretiminin yasaklandığını anımsatırken önceden basılanların piyasada dönmeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Altın Kahini olarak bilinen İslam Memiş, TV100'de kaleme aldığı yazısında fiyatların artması sebebiyle düğünlerde vatandaşların ancak 22 ayarlık 1 gram altın alıp takabildiğini kaydederken, şimdi ortalarda yeni bir yasak haberinin dolaştığını dile getirdi.

Yazısında kuyumculara gönderilen mesajı da paylaşan Altın ve Para Piyasaları  Uzmanı İslam Memiş, "Mesajda 1 gram altının üretiminin yasaklandığı yazıyor" dedi.


Peki söz konusu mesajda tam olarak ne yazıyor?

Söz konusu mesajda bakanlığın yaptığı düzenlemeler kapsamında ifadeleri kullanılarak, 22 ayar gram altın üretiminin yasaklandığı ve hiçbir rafinerinin artık bu altını üretemeyeceği kaydediliyor. Tarih olarak da 31 Aralık 2023 belirtilmiş.

Gram altına yasak mı geliyor? Kuyumculara gizli bir yazı gönderildi, İslam Memiş ten şok açıklama geldi!

Yapılan açıklamada bu firmaların bakanlıktan izin aldığı kaydedilirken, 13 firma dışında üretildiği tespit edilen gram altınların 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren sadece darphane tarafından alınabileceği de belirtiliyor. Satışların yasak olduğu da vurgulanıyor.

Mesajda ayrıca 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren 24 ayar gram altın üretiminin de yalnızca listede ismi verilen 13 firma tarafından yapılabileceği kaydedildi. Evet yani bu 13 firma 24 ayar gram altın üretip satabilecek. Diğerleri ise yapamayacak.


İslam Memiş söz kounsu bu gelişmeye dayanarak daha önce söylediği "Bunun devamı gelir, fiziki altın sahibi olan son nesil biziz" dediğini anımsatarak "Toplumda talep gören bir takının yetkisinde değişiklikler yapılabilir, yasak neden?" sorusunu da gündeme getiriyor.

"Alan ve satan memnundu" ifadelerini kullanan İslam Memiş, vatandaşın parası neye yetiyorsa onu alabildiğini anımsattı.

Yazısında daha önce yasaklanmış olan 0,25-0,50 gram altını, 1 grama parası yetmeyenlerin aldığını dile getiren İslam Memiş, 22 ayar 1 gramı da 24 ayar gram veya çeyrek altına parası yetmeyenlerin alabildiğini belirtti.

İslam Memiş getirilen bu yasaklarla vatandaşa "Alma kardeşim, alma" dendiğini dile getirdi ve bu karar verenlere durumu bizzat anlatacağını ve kararın yanlış olduğunu belirterek, k "Ülke ekonomisine destek değil, köstek olur" dedi. İslam Memiş yetkilileri bu karardan vazgeçmeye çağırdı. 

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Altın zirveden inmiyor! Altın alıp satmak isteyenler dikkat! 28 Şubat Kapalıçarşı altın fiyatları

TOKİ  İzmir  Merkez İlk Evim Projesi'nde son durum ne? TOKİ'den açıklama geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön