27 / 04 / 2024

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…



ABD Merkez Bankası olan FED, çok kısa süre önce merakla beklenen faiz kararını aldı. Son 22 yılın en yüksek faizini beklentilerin aksine değiştirmedi ve sabit olarak bıraktı. Bu faiz yüzde 5,25 ve 5,50 aralığında sabit olarak kaldı. FED Başkanı Jerome Powell, bu süreçte faizi artırabileceklerini ifade etti. Bunun üzerine ise altın piyasasında dalgalanma aniden başladı. Peki gram altın ne kadar oldu?

Bugün gram altın ne kadar?

FED Başkanı Powell’ın söylemiş olduğu cümlenin ardından gram altın fiyatlarında gün içinde değişiklik görüldü. Bu değişim, önceki güne kıyasla yüzde 0,10 azalışıyla dikkat çekti. Bugün itibariyle gram altın bin 675 Türk Lirası değerinden işlem görmeye başladı. 

Dün yaşanan dolar kurundaki yükseliş beklentilerin aksine altının ons fiyatını artırmadı, düşürdü. Bu durumda gram altının fiyat değerindeki düşüş de dikkat çekti. Gram altın güne 1692 ve 1675 TL’den işlem görmeye başladı. 

 Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Altının ons fiyatında düşüklük

Önceki kapanışa göre altının ons fiyatı yüzde 0,18’in altında 1926 Türk Lirası değerinden işlem görmeye başladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararı nedir?

Altın piyasasındaki dalgalanmalar, vatandaşları merkez bankasına yöneltti. Tüm bunlarla birlikte gözler bugün yapılan  toplantıdan sonra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıklamaları merakla bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu, politika faiz oranını yüzde 30'a yükseltme kararı aldı.

Yabancı doğrudan yatırımların artışı, dış finansman koşullarındaki olumlu gelişmeler, rezervlerdeki sürekli artış, turizm gelirlerinin cari işlemler hesabına katkısı ve Türk lirası varlıklara yönelik iç ve dış talepte gözlenen artışlar, fiyat istikrarına son derece etkili bir şekilde destek sağlayacaktır.

Hatice Kolçak'tan altın yatırımcılarına kötü haber! Altın fiyatları bu yıl daha da düşebilir!

Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları

Altında peş peşe Fed etkisi! Altını olanlar beklesin! Fiyatlar iki katına fırlayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön