01 / 05 / 2024

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

Deneyimli ekonomist İslam Memiş, hem gram altın hem de dolar için tarih paylaşarak yatırımcıları uyardı.



İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünün ardından Sterlin'de kayip yaşarken, dolar seyrini korudu.

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar üzerinden altının akıbetini yorumlayarak, “Gram altın pozitif ayrışıyor” şeklinde konuştu.

Tecrübeli ekonomist Memiş, Eylül için şu ifadeleri kullandı:

Eylül ayıyla birlikte piyasalarda başlayan hareketlilik devam ediyor. Avrupa Merkez Bankasının 75 baz puanlık faiz artırma kararı piyasaların adeta başını döndürdü. Önümüzdeki haftalarda Amerikan Merkez Bankası (Fed) ile Türkiye Merkez Bankası da (TCMB) art arta politika faizini belirleyecek olması piyasaları biraz tedirgin ediyor. Öte yandan haftayı rekor üstüne rekor kırarak kapayan Borsa İstanbul, hem yurt içi hem de yabancı yatırımcının ilgi odağında olmaya devam ediyor. Ayrıca dolar, Euro ve gram altında da artış sğrğyor. Öte ayndan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in yaşamını yitirmesi ve sonrasındaki süreç Sterlin'de bir miktar kayıplara neden oldu. Merkez Bankalarının faiz kararlarına kilitlenen piyasada “Gram altın alalım mı satalım mı?”, “Dolar kaç lira olacak?” soruları vatandaşın gündeminde.

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

TGRT Haber'de piyasaları yorumlayan finans analisti İslam Memiş, gram altın için yıl sonu hedefinin halen geçerli olduğunu belirterek tüm emtiaların yükselişe geçtiğine dikkat çekti. Memiş dolar için Eylül sonunda düşüş beklediğinin de altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön