15 / 05 / 2024

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

Deneyimli ekonomist İslam Memiş, hem gram altın hem de dolar için tarih paylaşarak yatırımcıları uyardı.



Doların düşüşü için bu ayı işaret etti

Borsa İstanbul'da yukarı yönlü hareketlerin devam edip etmeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, şunları söyledi:

“Borsa 3.500 seviyesini aştı ve rekor üstüne rekor kırıyor. Açıkçası sistemin desteklediği bir borsa var. Ayrıca farklı ödeme araçlarının getirisi olmadığı için yatırımcı borsaya yöneldi. Geçen yıl da bu senaryoyu gördük. Seçim sürecinde olduğu için borsanın desteklendiğini düşünüyorum. Yükselişlerin soluksuz devam edişi biraz risk oluşturuyor. Sağlıklı bir şekilde yükselebilmesi için 3.000 puan seviyesi civarında teknik olarak düzeltmeye ihtiyaç var. Dolarda Eylül sonunda bir düşüş bekliyorum. Bu gerçekleşirse dolar/TL kurunu etkileyecektir. 18.30 TL seviyesinde bir dolar kuru var, öte yandan 3.500 seviyesini de test eden bir borsa var. Aynı anda yükselmesi şüphe uyandırıyor bende. Yabancı yatırımcıların satın alması ve uzun vadede durması önemli. Ekonomi yönetimi borsayı destekliyor.”

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

1400 lira tahmini

Gram altının geçtiğimiz günlerde 1.000 lira altına düşmesine rağmen yeninden yükselişe geçmesini değerlendiren Memiş, pozitif yükselişin devam ettiğini söyledi. “Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor” diyen Memiş, dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altının konuşulabileceğini söyledi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Eylül 2022 tarihinde saat 17.45'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,22 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise bin 12 Türk Lirası değerinde.

Vatandaşı bekleyen büyük tehlike! CHP'li isim tek tek açıkladı

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön