01 / 05 / 2024

Vatandaşı bekleyen büyük tehlike! CHP'li isim tek tek açıkladı

Vatandaşı bekleyen büyük tehlike! CHP'li isim tek tek açıkladı

Vatandaşı çok zor şartların beklediğini söyleyen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, kış günlerine ait bir tablo paylaştı.



Önümüzdeki kış, Türk vatandaşları için çok zorlu geçecek.

CHP'li Abdurrahman Tutdere, TÜİK'in paylaştığı verilerden yola çıkarak giysi, doğalgaz, odun ve kömür fiyatlarına ilişkin kıyaslama yaptı.

Vatandaşı kara bir kışın beklediğini vurgulayan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Zam üstüne zam gelen doğalgaz, odun, kömür gibi kış aylarının temel gider kalemlerinde bir yılda yüzde 400’ü aşkın artış yaşandı. Zaten cep yakan bu kalemler daha kış gelmeden vatandaşa kara kışı yaşattı.” dedi.

DOĞALGAZ FATURASI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 111 DAHA FAZLA GELECEK

AK Parti iktidarının enerji alanındaki politikalarını gaza benzeten Tutdere, “Uçucu bir madde olan gazı andıran AKP’nin enerji politikası vatandaşlarımızı bu sene de çok üşütecek. AKP’nin hemen her ‘Gaz bulduk’ açıklaması zam olup vatandaşın faturasına yansıdı. Doğalgaz son zamla birlikte artık iyiden iyiye lüks haline geldi. Konutta kullanılan doğalgaza gelen 20.04’lük son zamla birlikte vatandaş geçen kışa göre yüzde 111 zamlı fatura ödeyecek. Yani geçen kış bin lira doğalgaz faturası ödeyen vatandaş bu yıl, şayet başka zam gelmezse, 2 bin 113 lira doğalgaz faturası ödeyecek. Benzer şekilde geçen yıl eylül ayında 137,81 TL olan 12 kilogramlık mutfak tüpü bugün 335 TL. Dolayısıyla tüp gaz fiyatı da son bir yılda yüzde 143 artmış oldu. Netice itibarıyla AKP’nin beceriksizliğinin faturası yine gariban vatandaşımıza kesildi.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşı bekleyen büyük tehlike! CHP li isim tek tek açıkladı

SOBAYI SADECE ‘KURMAK BİLE’ 3 BİN LİRAYI GEÇTİ

Her geçen gün zamlanan doğalgaz ve elektrik ücretlerinin ardından sobaya yönelimin arttığı günümüzde soba kurmak da lüks haline geldi diyen CHP’li Tutdere, “ Son bir yılda doğalgaz ücretlerinde yaşanan yüzde 111’lik artış sonrası vatandaşlarımız sobaya mecburi dönüş yaptı. Sobaya rağbetin artması da haliyle soba ücretlerinde artışa sebebiyet verdi. Geçen yıl eylül ayında TÜİK madde sepetinde soba ücreti 563,49 TL olarak belirtilmişti. Bu yılın fiyatlarına baktığımızda soba fiyatları 1.500 ila 2.500 liradan başlıyor. Soba kurmak için gerekli olan ve ortalama fiyatı 1.100 lira olan soba borusu takımı da eklenince soba kurmanın maliyeti üç bin lirayı aşıyor. Fahiş doğalgaz faturalarına yetişemeyen fakir fukara sobayı yakmak bir yana nasıl kuracağını düşünüyor. Vaziyet bu haldeyken asgari ücretli sobayı ya kuracak ya kuramayacak. Bir şekilde soba kurmayı başaran yurttaşlarımız bu defa da yakacak fiyatlarıyla cebelleşecek.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön