15 / 05 / 2024

Vatandaşı bekleyen büyük tehlike! CHP'li isim tek tek açıkladı

Vatandaşı bekleyen büyük tehlike! CHP'li isim tek tek açıkladı

Vatandaşı çok zor şartların beklediğini söyleyen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, kış günlerine ait bir tablo paylaştı.



ODUN, KÖMÜR DAHA YANMADAN CEP YAKIYOR

Yakacak fiyatlarının da fahiş biçimde artığını vurgulayan Tutdere, “Hemen her kalemde olduğu gibi odun ve kömür fiyatlarında da fahiş artışlar yaşandı. TÜİK’e göre vatandaş geçtiğimiz yıl odunun tonuna 893,87 lira öderken bugün piyasada odunun ton fiyatı 2.500 lira bandında. Yine geçen yıl TÜİK’e göre vatandaş kömürün tonuna 1.677 lira öderken bugün bir ton kömüre 4 bin lira ile 6 bin lira arasında ücret ödeyecek. İthal kömürde muhtelif satıcı fiyatları geçen yıl eylül ayında ortalama 2.800 lira bandında iken bu yıl ortalama 7.360 lira bandında. Bir ailenin yakacağı ortalama kömür miktarının 4 ton, odun miktarının ise 1 ton olduğu düşünüldüğünde sobayla ısınmaya çalışan bir ailenin bu kış için yakacak masrafı şimdilik ortalama 22.500 lira ile 31.900 lirayı bulacak. Vatandaş bu fahiş fiyatlar karşısında ne yapacak, nasıl odun kömür alacak, nasıl ısınacak? Yönetenler bu soruların cevabını veremiyor, çünkü soruna sebep olanlar çözüm üretemezler. Vatandaşın derdine çare olamazlar. Nitekim artık vatandaşın bu iktidardan bir an evvel sandığı getirmesi dışında bir beklentisi de kalmamıştır.”

KARA KIŞ GELMEDEN VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNMEYE BAŞLADI

TÜİK madde sepetinde Eylül 2021’de 893,87 TL olan odunun tonu bugün 2.500 TL, 1.677,75 TL olan kömür bugün 8.500 TL, 137,81 TL olan 12 kilogramlık mutfak tüpü bugün 335 TL, 369,05 TL olan erkek kabanı bugün ortalama 1.100 TL, 80,87 TL olan kadın kazağı bugün ortalama 410 TL, 119,62 TL olan çocuk botu bugün ortalama 375 TL’ye yükseldi. Dört çocuklu bir ailenin sadece birer adet mont, bot, kazak, kışlık pantolon, kaban, çoraptan oluşacak kışlık giysi alışverişi 10 bin liraya dayanmış durumda. Haliyle daha kara kış gelmeden vatandaş kara kara düşünmeye başladı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜİK’in madde sepetinden yola çıkarak odun, kömür, doğalgaz ve giysi başta olmak üzere bazı ürünlerin fiyatlarını kıyaslayan CHP’li Tutdere’nin ‘Vatandaşın Kışlık Madde Sepeti’ adıyla paylaştığı tablo şu şekilde:

Vatandaşı bekleyen büyük tehlike! CHP li isim tek tek açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Eylül 2022 tarihinde saat 18.23'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 1000,72 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıt fiyatları bir kez daha değişti! İşte 9 Eylül 2022 akaryakıt fiyat listesi

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön