02 / 05 / 2024

Gram altını olan bayram edecek! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın!

Gram altını olan bayram edecek! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın!

Gram altına yatırım yapan vatandaşların gözü kulağı altın fiyatlarında. Haftaya düşüşle başlayarak yatırımcısını tedirgin eden altın, bugün yeniden yükselişe geçti. Seyrine 1052 seviyelerinden devam eden altın bundan sonra nasıl bir seyir izleyecek? İşte detaylar…



Gram altın kasım ayının ilk haftasından bu yana yükselme eğilimde ancak haftaya düşüşle başlaması yatırımcıyı tedirgin etmişti. Geleneksel yatırım aracı olan altının bu hafta nasıl bir seyir izleyeceği merak ediiyordu. Gram altın yükselecek mi, gram altın ne kadar yükselecek sorularının yanıtını arayan yatırımcılar nasıl hareket edeceğine karar vermek istiyor. Peki piyasa uzmanları ne diyor?

YIL SONUNA KADAR 1200 LİRA OLACAK

Ekonomistler, gram altının uzun vadede kazandıracağına kesin gözüyle bakıyor. Altın ve gümüş ile ilgili değerlendirmeleri yakından takip edilen Piyasa Uzmanı İslam Memiş, bin liranın altını alım fırsatı olarak gördüğünü açıklamış ve yatırımcıları altın almaya teşvik etmişti.

Gram altını olan bayram edecek! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın!

Gram altın kritik sınır olan bin lirayı aştıktan sonra yükseliş trendinin başladığını ifade eden Memiş, altının sene sonuna kadar 1200 seviyelerini göreceğini belirtmişti.

GRAM ALTINDA TARİHİ ZİRVE BEKLENİYOR

Gram altının 2023 yılı haziranına kadar tarihi bir zirveyi göreceği tahmin ediliyor. Bu zirvenin 1400 liranın üstü hatta 1600 lira seviyelerinde olması bekleniyor. Bu değerlendirmelere göre gram altın yatırımcısının elindeki altınları bozdurmadan beklemesi sonunda kazanacağı anlamına geliyor.

Gram altınla ilgili değerlendirmeler böyleyken güncel altın fiyatlarına da bir göz atalım.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön