29 / 04 / 2024

Graniser İhracatın Yıldızları töreninde ödül aldı!

Graniser İhracatın Yıldızları töreninde ödül aldı!

Seramik ve Granit sektörünün öncü ismi Graniser, 57 firmanın katıldığı Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği "İhracatın Yıldızları" ödül töreninde “En Fazla Üretim ve İhracatı Gerçekleştiren Firma” ödülünü aldı...



Bu yıl 9'uncusu düzenlenen "İhracatın Yıldızları-2012 Töreni"  İzmir Hilton Oteli'nde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla gerçekleşti. İhracat listesine yeni ülkeler ekleyerek cirosunun %46’sını ihracattan elde eden ve kendi sektöründe 1. sırada yer alan Graniser, yaptığı ataklarla “İhracatın Yıldızları” töreninde “ En Fazla Üretim ve İhracatı Gerçekleştiren Firma” kategorisinde sektörünün en yüksek ihracat yapan şirket olarak ödüle layık görüldü. Graniser, %25'lik kısmını Kuzey Amerika'ya, % 35'lik önemli bir kısmını ise yaşanan ekonomik krize rağmen hala Avrupa'ya,  İsrail, Yunanistan, Romanya, Azerbeycan gibi önemli pazarlarda %25 olmak üzere aktif olarak kırk sekiz ülkeye aktif olarak ihracat yapıyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından ödülü alan Çetin Kazancı “ Almış olduğumuz bu ödül için sizlere çok teşekkür ederim.  Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2013 yıllında da ihracata ağırlık verecek ve başta Kuzey Amerika olmak üzere gelişmekte olan Orta Doğu ve Afrika pazarlarına daha çok eğileceğiz." dedi.

EIB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu törende, 2012 yılında EIB kayıtlarına göre 223 ülkeye 11,4 milyar dolar ihracat yapıldığını, 2013 yılında bu rakamın 12,5 milyar doların üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini dile getirdi. 



Geri Dön