28 / 04 / 2024

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti!

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti!

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri ( İMMİB )’ nin bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu.



Türk madencilik sektörü 2013 yılında gerçekleştirdiği 5 milyar 43 milyon dolarlık rekor ihracatın meyvelerini topluyor... İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri (İMMİB)’nin bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracattan en çok payı alan şirketlere dağıtılan 168 ödülden 12’si madencilik sektöründe faaliyet gösteren şirketlere gitti. 

Türkiye çapında Genel Sekreterlik bazında 40 milyar doları aşkın ihracatı ile en yüksek ihracatı gerçekleştiren İMMİB bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB); 2013 yılında ihracatını bir önceki yıla oranla yüzde 20,67 artışla 5 milyar 43 milyon dolar olarak gerçekleştirdi. Türk madencilik sektörünün elde ettiği ihracat rakamları içerisinden en fazla payı alan 12 firma ise İhracatın Yıldızları Töreni’nde ödülleriyle buluştu. 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) üyelerinden İhracatın Yıldızı Ödülü’ne hak kazananlar ise sırasıyla; 

Endüstriyel Mineraller dalında: Eti Maden İşletmeleri Gen. Müd., Magnesit A.Ş. ve Ekom Eczacıbaşı Dış Ticaret A.Ş. 

Metalik Mineraller dalında: Tüprag Eksport İhr. ve Tic. Ltd. Şti., Ekin Maden Ticaret ve San. A.Ş. ve Eti Krom A.Ş. Genel Müdürlüğü 

Doğal Taşlar dalında: Alfa Mermer Sanayi ve Dış Tic. Ltd. Şti., Kinan Dış Tic. Ltd. Şti. ve Dimer Mermer İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. 

Ferro Alyajlar ve Diğer Madencilik Ürünleri dalında: Eti Krom A.Ş. Genel Müdürlüğü, Ak-Pa Teks. İhr. Paz. A.Ş. ve Karbonsan Zımpara Taşı San. A.Ş. oldu. 

Madencilik sektörünün kazananları ödüllerini, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çoker’in elinden aldı. 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çoker “Sektör olarak Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıdan dolayı son derece mutluyuz. Ekonomik ve siyasi birçok sıkıntının yaşandığı 2013 yılında elde ettiğimiz başarının temelini ihracattan aldığımız güce borçluyuz. Global pazarda lider olabilmenin en önemli göstergesinin ihracatta yakalanan başarı olduğunu söyleyebiliriz. İMMİB’in en çok ihracat gerçekleştiren şirketlere dağıttığı ödüllerden 12’sini almaya hak kazanan Birlik firmalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İMİB olarak önümüzdeki yıllarda da ihracatta elde edeceğimiz başarı ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 



Geri Dön