13 / 05 / 2024

2014 maden sektörü

2014 maden sektörü

"Sektörümüzde son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşanmaya başladı, artış oranları düştü" diyen Maden Mühendisleri Odası Başkanı Yüksel, madenciliğin sorunlarının çözümü için "Madencilik Bakanlığı kurulmalı" önerisinde bulundu

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti!

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri ( İMMİB )’ nin bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu.

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

Türk yapı sektörü 2014'te 22.5 milyar dolar ihracat yaptı!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı sektörünün geçen yıl yaklaşık 22.5 milyar dolar ihracat yaptığını söyledi.

Eva Gayrimenkul 2014-2015 İstanbul yurt sektör raporu çıktı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık, 2014 - 2015 öğrenim dönemine ait İstanbul yurt sektör raporunu yayınladı. Eva Gayrimenkul raporu 3 ayrı başlıkta inceleyerek ele aldı.

Türk Yapı Sektörü 2014 raporunu açıklıyor!

Türk Yapı Sektörünün tek referans kaynağı Türk Yapı Sektörü Raporu 2014'ün sunulacağı Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği Toplantısı, 25 Şubat Çarşamba günü 9:00-12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Türk Yapı Sektörü 2014 Raporu 25 Şubat'ta açıklanıyor!

“Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” 25 Şubat Çarşamba günü, Yapı-Endüstri Merkezi’nde yapılacak Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği Toplantısı ile açıklanıyor.

Can Karahasanoğlu: İnşaat sektörü adına 2014 iyi bir yıldı!

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Can Karahasanoğlu, inşaat sektörünün son durumunu değerlendirdi. Karahasanoğlu, 2014 yılının inşaat sektörü için ve gayrimenkul sektörü için güzel geçtiğini ifade etti.

Antalya inşaat sektörü 2014 değerlendirmesi!

Deniz Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini açıkladı. Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında; inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi

Can Karahasanoğlu: İnşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı!

2014 yılının inşaat sektörü için güzel geçtiğinin ifade eden Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Can Karahasanoğlu, "2013 yılında yüzde 7 büyüyen inşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı.

İnşaat sektörü 2014 yılında yerinde saydı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında; inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi..

Deniz Karataş 2014 yılında inşaat sektörünü değerlendirdi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi..

Deniz Karataş: İnşaat sektörü açısından 2014 durağan geçti!

TÜM inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini açıkladı.

Antalya'da inşaat sektörü 2014'te yerinde saydı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş dernek binasında düzenlediği basın toplantısında inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi. Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini dile getirdi...

2014 maden sektörü Haberi

2014 maden sektörü


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, maden sektöründe son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşandığını, artış oranlarının düştüğünü söyledi. 


Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen 5. Dünya Doğaltaş Kongresi için Antalya'da bulunan Yüksel, Türkiye'nin dünya doğaltaş rezervinin yüzde 40'ına sahip olduğunu belirtti.  


Sektörde yaklaşık bin 500 doğaltaş ocağı, fabrika ölçeğinde 2 bin kadar tesis ile ortak ve küçük ölçekli 9 bin atölyenin faaliyet gösterdiğini bildiren Yüksel, istihdam edilen kişi sayısının 300 bin civarında bulunduğunu kaydetti. Yüksel, "Sektörümüzde son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşanmaya başladı, artış oranları düştü" dedi. 


"Daralmada Çin'in etkisi var"


Son iki yılda yaşanan düşüşün nedenlerinin birinin Çin'in doğaltaş ithalat politikasını değiştirerek Türkiye'de ocak almaya ve ithalatını da bu ocaklardan yapmaya başlaması...