27 / 04 / 2024

GS'NİN yeni stadının adı 15 yıl boyunca 'Türk Telekom Arena'

GS'NİN yeni stadının adı 15 yıl boyunca 'Türk Telekom Arena'

Ali Sami Yen Stadı'na veda eden Galatasaray, Türkiye'nin en büyük sabit operatörüyle sponsorluk anlaşması yaparak yeni stadın adını 'Türk Telekom Arena' koydu.  



Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, isim hakkı anlaşmanın 5 yılı opsiyonlu olmak üzere 15 yıllık olduğunu ifade etti. Galatasaray, 46 yıldır kullandığı Ali Sami Yen Stadyumu'na veda ederek 'Türk Telekom Arena'ya taşındı. Resmi olarak 15 Ocak'ta Hollanda'nın şampiyonlarından Ajax ile yapılacak hazırlık maçı ile açılacak stat, 5 yılı opsiyonlu olarak önümüzdeki 15 yıl boyunca Türk Telekom adıyla anılacak. Stadın açılışına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom (TT) Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, 2,5 yıl önce stada TT'nin ismini vermek için 'Türk Telekom Türk sporunun en büyük taraftarı' sloganıyla yola çıktıklarını kaydetti. Spor tarihinde bir ilke imza atarak 10 yıl süre ile stadın isim hakkı sponsorluğunu aldıklarını belirten Demircan, bu süreyi 5 yıl daha uzatma imkanları olduğuna dikkat çekti.

Galatasaray (GS) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş da Türk Telekom ile kazan-kazan ilişkisi oluşturduklarını belirterek, çok teknolojik ve UEFA kriterlerine uygun olan stadın birtakım sıkıntılar yaşansa da açılışının gerçekleştirileceğini söyledi. Bazı eksiklerin kaldığını ifade eden Haşhaş, 'Yüzde 10'luk sıkıntılar olur. Bunları yaşarken halledeceğimizi düşünüyorum.' dedi. GS'nin bu statta güzel maçlar yaparak, bu stada yakışır puanlar alacağı temennisinde bulunan Haşhaş, taraftarlara da seslenerek, yan yollar tamamlanmadığı için toplu taşıma araçlarını, özellikle metroyu kullanarak stada gelmeleri ricasında bulundu. Haşhaş, kapıların 14.00'te açılacağını ve çeşitlik etkinlikler yapılacağını hatırlatarak, taraftarlardan erken gelmelerini de istedi.

Açılış töreni gösterilerini Kanadalı sanat ve multimedya yönetmeni Erick Villeneuve hazırlıyor. Villeneuve, icra edeceği ışık ve ses gösterileri için gereken malzemenin İstanbul'a 4 kamyonla getirildiği bilgisini verdi. Gösteride şunlar yer alacak: Sahanın ortasına televizyon ekranına benzer dev bir beyaz ekran yerleştirilecek. 90 dansçının performansı bu ekrandan takip edilecek. 560 kişinin çalıştığı Türk Telekom Arena açılışında taraftarları birçok sürpriz gösteri de bekliyor.


RAKAMLARLA TÜRK TELEKOM ARENA

Toplam seyirci kapasitesi 52 bin 647

Stadın uzunluğu 228 metre

Stadın eni 190 metre

Toplam araç kapasitesi 4 bin 500

VİP koltuk sayısı 4 bin 845

Toplam loca sayısı 157
Zaman/KENAN MEHMETZADE


Geri Dön