29 / 04 / 2024

Gübrede büyük indirim farkı! Yeni hesapla 2 bin lira düştü (11 mayıs gübre fiyatları indirimli listesi)

Gübrede büyük indirim farkı! Yeni hesapla 2 bin lira düştü (11 mayıs gübre fiyatları indirimli listesi)

Çiftçinin üretimde en çok kullandığı ürünlerin başında gelen gübre fiyatlarında indirim geldi. En ucuz gübre nerede satılıyor, kilogramı kaç lira tonu kaç liradan satılıyor sizler için araştırdık. İndirimli gübreden istifade etmek için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz.



Gübre fiyatları bir yılda ortalama yüzde 342 oranında zamlandı. Gübreleme işlemi bitkinin ihtiyacı olan kalsiyum, azot, fosfor, magnezyum, potasyum gibi besinleri sağladığı için hayati öneme sahip. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye azotu Çin, Mısır, Rusya ve İran'dan; fosforu Kuzey Afrika'dan, potasyumu ise AB ülkelerinden ithal ediyor.

Bu ithalatın ülke ekonomisine maliyeti 1 milyar 150 milyon ile 1 milyar 600 milyon dolar arasında değişiyor. 

Gübre Türkiye'ye yurt dışından ithal gelince çiftçiye verilen gübre fiyatları da cep yakıyor.

Türkiye, gübrede ithalata bağımlılığı azaltmak için nihayet adım attı ama yerli gübreyi üretmek için en az 2 yıl beklemek gerekecek.

Bu arada bazı bayilerde gübre fiyatlarına 2 bin liraya kadar indirim yapıldı.

İşte 11 Mayıs indirimli gübre fiyat listesi...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön