27 / 04 / 2024

Gülay Dindoruk: Pazar ortalamasının üzerinde büyüme bekliyoruz!

Gülay Dindoruk: Pazar ortalamasının üzerinde büyüme bekliyoruz!

Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, "Sözü edilen dönemde pazardan 15 milyon metrekarelik pay aldık. Bu yıl ise yüzde 15 büyüme bekleyen sektörün üzerinde bir büyüme hedefliyoruz" diye konuştu...





Yalıtım sektörünün geçen yıl yüzde 10 oranında büyüyerek, 55 milyon metrekarelik bir pazar büyüklüğüne ulaştığı bilgisini veren Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, "Sözü edilen dönemde pazardan 15 milyon metrekarelik pay aldık. Bu yıl ise yüzde 15 büyüme bekleyen sektörün üzerinde bir büyüme hedefliyoruz" diye konuştu 



Capatect markasıyla 2003 yılından beri yalıtım sektöründe faaliyetlerini sürdüren Betek Grubu'nun pazar içindeki payı 2012 yılında 15 milyon metrekarenin üzerinde oldu. 2013 yılında yalıtım pazarının, inşaat sektörü ve Türkiye gelişiminin önünde bir büyüme trendine sahip olmasının beklendiğini belirten Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, hedeflerini bu yönde yaptıklarını ve plânladıkları gibi 2013 yılının ilk yarısında inşaat sektörünün önünde bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi. 


2013 yılında pazarın yüzde 15'in üzerinde büyüme sergileyeceği tahmininde bulunarak, firmlarının bu oranın üzerinde büyümeyi hedeflediğini kaydeden Dindoruk, "Türkiye'de yalıtım sektörü 2012'de yüzde 10'un üzerinde bir büyüme göstererek 55 milyon metrekarelik bir pazar büyüklüğüne ulaştı. Bu 55 milyon metrekarelik pazarın 15 milyon metrekareden fazlası, başta Capatect Isı Yalıtım Sistemi olmak üzere Betek Grubu Yalıtım markalan ile yalıtıldı" diye konuştu. 


"Anadolu'daki en büyük dış cephe ısı yalıtım tesisini açtık" Gebze'deki 15t2 bin metrekarelik ve Mısır'daki 11 bin metrekarelik fabrikalarının ardından, 2012 yılı Nisan ayında 104 bin metdışı yalıtım ürünlerinin satışına yönelik Rize'de de yatırım planlarına başladıklarını açıklayan Gülay Dindoruk, "Hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaptığımız fabrika yatırımlarının yanı sıra pazara yaptığımız yatırımlar üe de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 


Bu kapsamda mimarlar ve mühendisler, yerel yönetimler, apartman yöneticileri ve toplumun her kesiminden bireylerin kanlımı ile gerçekleştirdiğimiz seminerler ile yalıtım bilincini toplumun tüm kademesine yaymayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Haksız rekabet ve kalitesiz ya da amaçsız ürünlerin sektörde kendisine yer bulma çabalarım sektörün önemli sorunlannın başnda geldiğini düe getiren Gülay Dindoruk, şunlan söyledi: "Bina yalınmında ortaya konulan yasal düzenlemelerin, bu uygulamaların belli bir kalite standardında gerçekleşebilmesi için daha geniş kapsamlı ürün ve uygulama detaylannı da kapsamına alması önümüzdeki dönemde sektörümüzün önemli bir ihtiyacı konumundadır. Eğer bu konuda bir takım önlemler alınmaz ise kalitesiz ürünlerden kaynaklı hem milli servetimizin boşa harcanması hem de ısı yalınmı ile tasarruf etmek isteyen kişilerin mağduriyetler yaşaması kaçınılmaz olacaktır." rekarelik Kayseri fabrikalannın açılışını gerçekleştirdiklerini bildiren Dindoruk, "Bu tesisin teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve yatırım değeri açısından Anadolu'nun en büyük dış cephe ısı yalıtım sistemleri üretim tesisi olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı. Dindoruk, Kayseri fabrikasının yüda 36 milyon metrekare ısı yalıtım sistem ürünleri üretebileceğini dile getirdi.


Dünya Gazetesi


Geri Dön