02 / 05 / 2024

Gülaylar Group, Meydan AVM Ümraniye'yi büyütecek!

Gülaylar Group, Meydan AVM Ümraniye'yi büyütecek!

Meydan AVM'yi satın alan Gülaylar Rönesans'ın yan parseldeki arsasına talip oldu. Yeni bir bina inşa edip yeraltından Meydan'a bağlayacak şirket, AVM'yi ikiye katlayacak. İlhan Gülay, Rönesans Gayrimenkul Yatırım ile görüşmelerin başladığını açıkladı.



Haziran 2013'te İstanbul'un ödüllü AVM'lerinden M1 Meydan Ümraniye'yi satın alan Gülaylar Group, projeyi büyütmeye karar verdi. Gülaylar, Alman Metro Group'tan 136.5 milyon Euro'ya devraldıkları Meydan Ümraniye'nin hemen yanında yer alan araziye talip oldu. 


170 BİN METREKARE KİRALANABİLİR ALAN

İmar durumu ticari fonksiyon geliştirmeye müsait olan 20 dönümlük arsa için, mülk sahibi Rönesans Gayrimenkul Yatırım ile görüşmelerin başladığını açıklayan Gülaylar Group Kuyumculuk Başkanı İlhan Gülay, "AVM ve arsa arasından bir yol geçiyor. Henüz el sıkışmadık fakat niyetimiz burada Meydan'a yeraltından ve belki yukarıdan da bir üstgeçitle bağlayabileceğimiz yeni bir bina inşa etmek" dedi. Meydan AVM'yi bir yenileme sürecine soktuklarını belirten Gülay, planlarını şöyle anlattı: "AVM'deki bazı mağazalar bin, bin 500 metrekare büyüklüğünde. 

Bunları bölerek yeni mağazalar yaratıp 1520 yeni marka getireceğiz. Halihazırda 75 olan mağaza sayısı 105'e çıkacak. AVM'nin hemen doğusundaki bu arsayı da alabilirsek 80 bin metrekarelik kiralanabilir alanı 170 bin metrekareye kadar çıkarabiliriz. O zaman da mağaza sayısı 300'lere ulaşır. Kiralanabilir alan açısından Anadolu yakasının en büyük AVM'si Meydan olur. Arsa maliyeti henüz kesin değil ancak biz sadece yenileme çalışmaları için 20 milyon dolar civarı yatırım yapacağız.


"İZMİR'DE AVM ALMAYI PLANLIYOR

City's Nişantaşı'nın da sahibi olan grubun yeni satın almalar planladığını anlatan İlhan Gülay, "Hemen hemen her ay yeni bir proje geliyor. Türkiye'ye yatırım yapan fonlar getiriyi elde etti ve satış döneminde. İstanbul'da bir satın alma daha yapabiliriz" dedi. İzmir'de de bir AVM ile ilgilendiklerini kaydeden Gülay, 2015'te grup portföyüne yeni projeler İlhan Gülay belirtti.


Habertük / Menekşe Ataselim


Geri Dön