02 / 05 / 2024

Gülçin Okay: Ev almak isteyenler acele etmeli! 

Gülçin Okay: Ev almak isteyenler acele etmeli! 

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, gayrimenkul sektöründe durağanlık yaşandığını bu nedenle konut almak isteyenlerin acele etmesi gerektiğini dile getirdi. 



Koronavirüs ve deprem gibi olumsuz olaylara rağmen konut fiyatlarının düşmediğini, bundan sonraki süreçte daha da artacağını belirten Okay, FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, “Erken alan kazançlı çıkar” görüşünü paylaştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; yatırımcıların konut faizlerinin düşme beklentisi içinde olduğunu ve direnç gösterdiğini kaydeden Gülçin Okay, bu düşüncenin yatırım yapmak isteyenlerin aleyhine olduğunu, çünkü azalan konut stoğu ve artan maliyetlerin yanına enflasyonu da ekleyince en az yüzde 30’luk artış beklendiğini ifade etti.

İHTİYAÇ DEVAM EDİYOR 

İzmir’in göç alan bir şehir olduğunu ve konut ihtiyacının arttığını ifade eden Okay, şu bilgileri aktardı:

“Artan faizler nedeniyle yatırımcılar paralarını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu nedenle gayrimenkul satışlarında durağan bir dönem yaşıyoruz. Buna rağmen ev ve arsa fiyatlarında bir düşüş söz konusu değil. Ayrıca, döviz ve altın yatırımı olanlar bu enstrümanları düşüşte olduğu için zarardalar. Bunları bozdurup yeni bir yatırıma da yönelemiyorlar. İnsanlar yeni yatırım yapma konusunda acele etmiyor. Yatırımcılar, ‘Bekle gör’ düşüncesi içinde daha temkinli adımlar atıyor. Bununla birlikte yatırım yapmak için bekleyenler bugünkü fiyatları da bulamayacak.  İzmir  göç alan bir şehir ve her dönem konut ihtiyacı da artıyor. Müteahhitler de yeni konut yapmak için acele etmiyor. Ellerindeki konut stoğunu bitirmek istiyorlar. Yeni yapılacak konut projeleri de artan girdi maliyetleri nedeniyle en az yüzde 30 daha fazla satılmak zorunda. Şu anda yatırım yapmak isteyenler acele etmeli.”

Gülçin Okay: Ev almak isteyenler acele etmeli! 

HAREKETLENME BAŞLIYOR 

Gayrimenkul sektöründe bahar aylarıyla beraber işlerin biraz daha hareketleneceğini de söyleyen Gülçin Okay, pandemi ve saat kısıtlamaları nedeniyle eve kapanan yatırımcıların evleri gezmek için de zaman bulamadığını aktardı. Okay, şu şekilde devam etti: 

 “Cumartesi günlerinin serbest kalmasıyla birlikte ev almak isteyenler son iki haftadır konutları daha rahat gezme ve inceleme imkanı buldu. Bu da satışlara yansıdı. İzmir’de özellikle Çiğli, Ulukent, Güzelbahçe, Çeşme ve Urla’da daha çok artıyor. Taleplerin nisan-mayıs gibi daha da artacağını düşünüyorum.”

Gayrimenkul sektöründe dijital çözümler geliştirilecek!


Geri Dön