29 / 04 / 2024

Güldürcek Barajı'ndaki su seviyesi düştü!

Güldürcek Barajı'ndaki su seviyesi düştü!

Güldürcek Barajı'ndaki su seviyesi düştü. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, kenti besleyen Güldürcek Barajı' ndaki su seviyesinin şuan geçen seneye göre yarı yarıya düştüğünü dile getirdi...



Vergi Haftası dolayısıyla Çankırı Defterdar Vekili Nurettin Akdaş, Vali Özcan'ı ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Özcan, son dönemde yağışların yetersiz olduğunu belirterek, hafta sonu ve bugün beklenen yağışın gerçekleşmediğini anlattı.


"Bugün de yağmur bekliyorduk ama maalesef yine yağış yok" diyen Özcan, "Orman İşletme Müdürümüz Sami Yılmaz, fidan diktiklerini ancak umutlu olmadıklarını belirtti. Biz üniversitenin sahasına, fidanları diktik fakat nasıl sulayacağız, onu düşünüyoruz. Bu, bir problem. Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ne fidan dikeceğiz fakat toprakta sıkıntı var, yağmur yok" ifadesini kullandı.


Özcan, merkezde içme suyu konusunda problem yaşanmayacağını düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi:


"Kenti besleyen Güldürcek Barajı'nda su oranı geçen seneye göre yarı yarıya düşük seviyede. Her yıl bu aylarda göletlerdeki su oranı yüzde 100'dü. Bu yıl ise göletlerimizin doluluk oranı yüzde 35 civarında. Göletlerde doluluk oranı yarıda bile değil. Bu yıl merkezde su sıkıntımız olmaz ama köylerde sulama sıkıntısı çok olabilir. 'Bu sene köylerde su münakaşası olur' diye düşünüyorum. Bu yıl köylerde sulama suyu sıkıntısı yaşanabilir. Çiftçilerimizden birbirlerine karşı anlayış bekliyoruz."


Akdaş ise Çankırı'daki vergi toplama çalışmaları hakkında Özcan'a bilgi verdi.


AA


Geri Dön