29 / 04 / 2024

Ege Bölgesi'ndeki kuyularda su seviyesi düştü!

Ege Bölgesi'ndeki kuyularda su seviyesi düştü!

Ege'nin dört bir köşesinden su kesintisi şikayetleri artarken, yaz aylarında nüfusu en az 10 kat artan sahillerde kuraklık tehlikesi baş gösterdi. Sıcak yaz günlerinde kullanımın artması yüzünden kuyulardaki su seviyesi düştü...




Ege'nin dört bir köşesinden su kesintisi şikayetleri artarken, yaz aylarında nüfusu en az 10 kat artan sahillerde kuraklık tehlikesi baş gösterdi. Sıcak yaz günlerinde kullanımın artması yüzünden kuyulardaki su seviyesi düştü, rezervler tükenmeye başladı. Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluk alanlarına giren eski köy ve beldelerde ise bahçe sulamaları yüzünden konut alanlarındaki yüksek kesimlere su ulaşamıyor. 


Alaçatı'da turizm darbe alır

Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına katılan Çeşme'nin en gözde yerlerinden Alaçatı'da su krizi yaşanıyor. Arıtma tesislerinin düzensiz çalışması nedeniyle Alaçatı'da bir çok yer kokarken, önceki gün 11 saat boyunca su kesintisi yaşandı. Binlerce kişinin akın ettiği Alaçatı'da restoran, bar ve oteller büyük sıkıntı çekti. Birçok mekan tankerlerle su taşıyarak sorunu çözmeye çalıştı. Bu durum vatandaşları isyan ettirdi. Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu, Çeşme'nin Büyükşehir sınırlarına dahil edilmesiyle birçok sorun yaşamaya başlandığını ifade etti. Aydoğdu, "İlçedeki kanalizasyon ve su hizmetleri de artık İZSU'ya geçti. Sorunlarımız daha da arttı. İlçede iki gün suyun akmadığı yerler olduğunu duyduk. Mekanlar çok zor durumda kalıyor. Bayramda da sıkıntı yaşanırsa ilçe ve Alaçatı turizmi büyük darbe alır" dedi.

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna giren eski köy ve beldelerde su kullanım ücretlerinin 30 kuruş olması, bazı bölgelerde içme suyunun tarla ve bahçelerde kullanılmasına sebep oldu. Su sıkıntısının baş göstermesi üzerine Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) harekete geçti. DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, içme suyunu tarla ve bahçede kullananlara ağır cezalar kesileceğini belirtti. Çivril'in Çıtak, Kıralan ve Kocakaya mahalleri Çal İlçesi'nin mahallelerinde su alarmı verildi. Merkezde artezyen kaynakları kurudu. Güngör, çiftçilerin 70-80 dönüm arazilerini içme suyu ile suladığını dikkat çekerek, "Bu kaçak kullanıma giriyor ve ağır cezaları bulunuyor" dedi. 



Sebze meyve sulanıyor

Kuşadası'nın Davutlar mahallesinde birkaç gündür susuzluk çeken vatandaşlar, bazı bahçelerde saatlerce sebze ve çiçek sulandığından yakındı. Vatandaşlar, bu durumun denetlenerek cezalandırılmasını istedi. 



Yeni Asır


Geri Dön