06 / 05 / 2024

Güler Demir, tesis yatırımıyla kapasitesini artıracak!

Güler Demir, tesis yatırımıyla kapasitesini artıracak!

Endüstriyel çelik yapı projelerinin yanı sıra kapı, binaların çevre korkulukları ve iç platformların makine konstrüksiyonlan gibi yapısal demir-çelik ürünler imal eden Güler Demir, Maslak 1453 projesine 2016'da da devam edecek.



Güler Demir'in 2014 yılında daha çok imalat esaslı projelere odaklandığına değinen Oktay Güler, 2015'te ise ağırlıklı Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesi için çalıştıklarını dile getirdi. Çanakkale'de bir otel projesini tamamladıklarını da bildiren Güler, "Özdilek için çiftlik yaptık. Bir caminin çatı, kubbe ve minaresinde çalıştık" diye konuştu. Güler, söz konusu projelerle birlikte 2015'te tonaj olarak yüzde 25, ciro olarak yüzde 50 büyüdüklerini açıkladı. 


Sektör olarak 2016 yılından da umutlu olduklarını belirten Güler, şöyle devam etti: "Ford Otosan'ın ilave bina projesi için sözleşme imzaladık. Umut İnşaat ile birlikte çalışacağımız projenin çelik işlerini yapacağız. Ayrıca Çeşme'de bir otel ile Bayrak Plastik'in yeni tesisi de diğer projelerimiz arasında bulunuyor." Spesifik ürünler, imalatımızın yüzde 15'ini oluşturuyor" 2015 yılında yapı projelerinin yanı sıra makine ve yurtdışı santral konstrüksiyonlan gibi spesifik imalatlara da yöneldiklerini ifade eden Oktay Güler, bugün itibarıyla imalatın yüzde 15'ini proje bazlı ilerledikleri bu alanda gerçekleştirdiklerini söyledi. 2015 yılında Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta havaalanı bakım hangarı için spesifik ürün gönderdiklerini dile getiren Güler, "Bu projenin sadece imalat ayağında yer aldık, montaja karışmadık. 

Firmamız için farklı bir açılım oldu. Bu tarz çalışmalarda imalat, proje üzerinden yapıldığı için en büyük risk geri dönüştür ve biz olumsuz hiçbir geri dönüş almadık. 


Çelik imalatını 2 bin 500 ila 3 bin ton bandında yapabilmemiz halinde 2016 yüında spesifik imalatın üretimimiz içindeki payı yüzde 25'e ulaşacak" ifadesinde bulundu. 


2014 yılında anahtar teslim projelere odaklanan firmanın, Bursa'da Sur Yapı'nın yeni projesinde yer aldığını ve satış ofisleri inşasını tamamladığını belirten oktay Güler, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılan teleferik projesinde de yer aldıklarını söyledi. Güler, "Karacabey Devlet Hastanesinin çatısı da aynı yıl tamamladığımız projeler arasında yer aldı. Ayrıca kardeş kuruluşumuz Sineryum ile Bursaspor'un yeni stadı Timsah Arena'nın çatı kumlama ve boyama işlerini de yürüttük" şeklinde konuştu. 


Firmanın 1979 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Oktay Güler, daha çok alışveriş merkezleri ve fabrika inşaatları projelerinde çözüm ortağı olarak faaliyet göstereni kaydetti. Yaklaşık 70 kişi istihdam ettiklerini bildiren Güler, Marmara Bölgesi ağırlıklı olmak üzere yurt geneline hizmet verdiklerini ifade etti. Önde gelen sektör sorunları arasında, personel maliyetlerinin geldiğini belirten Güler, şunları söyledi: "Ülke ekonomisinin, SGK yükünden kurtulması gerekiyor. 

Devlet bu sistemden çıkmalı ve özel sağlık sigortaları devreye girmeli. Böylece primler otomatik olarak düşer. Bireysel emeklilik ödenir. Personelin kıdem tazminatı gibi derdi olmaz. Çünkü bu kaygılar nedeniyle verimlilik düşüyor. Sanayide verimliliğe odaklanüırsa Türkiye'nin daha fazla katma değer yaratacağmı düşünüyorum." 


Dünya Sektörel Araştırması 


Geri Dön