28 / 04 / 2024

Güler Sabancı, Hakkıbey'de arazi satın aldı!

Güler Sabancı, Hakkıbey'de arazi satın aldı!

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2008 yılında Hakkıbey Yarımadası'nda Halis Komili ve Cem Boyner'in evlerinin karşısında, 150 dönümlük arazi satın aldı.



SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2008 yılında Hakkıbey Yarımadası'nda Halis Komili ve Cem Boyner'in evlerinin karşısında, 150 dönümlük arazi satın aldı. İlçenin merkezine 20 kilometre uzaklıkta, büyük bölümü yıkılmış olan taş evlere Sabancı'nın 100-150 bin lira arasında bir para ödediği söyleniyor. Halis Komili ile yeni arazisinin tapusunu almaya giden Güler Sabancı'nın Ayvalık'a daha sık gelmek istediğinden ve satın aldığı arsada yazlık bir ev yapmayı planladığından bahsettiği belirtiliyor. Sabancı'nın ayrıca Alaçatı'da da 50 dönüm arsası bulunurken, Ilıca'da da at çiftliği kurmak üzere hazırlıkları sürüyor. Çeşme'de satın aldığı evi restore ettirerek butik otel haline getiren Güler Sabancı, holding yöneticiliğinin yanında eğitim, enerji üretimi, şarap üretimi gibi pek çok farklı alanda başarılara imza atıyor. Türkiye'nin önde gelen şarap markalarından biri olan Gülor Şarapları'nı dayısı ile üreten Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi'ni de dahil ettiği yeni bir proje üstünde çalışıyor. Sabancı 2007 yılında Cunda Adası'nda beş taş ev satın almıştı. Sabancı'nın evlerinin bulunduğu adanın Patricia Koyu'nda, Halis Komili ile Ümit-Cem Boyner'in de evleri bulunuyor.

171 DÖNÜME 2 MİLYON EURO VERDİ

GÜLER Sabancı'nın 2 milyon Euro'ya satın aldığı belirten Cunda Adası'ndaki arazinin büyüklüğü 171 dönüm. İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Rockefeller Vakfı'na ait akademik köyden çok etkilenen Güler Sabancı'nın Cunda Sabancı Üniversitesi için benzer bir akademik köy yaratma hayali var. Como Gölü'ndeki Rockefeller Vakfı'na Bellagio Merkezi'nde dünyanın dört bir yanından gelen bilim adamları, sanatçı, düşünür ve edebiyatçı buluşuyor. Konferansların düzenlendiği, uzun süreli konaklamanın da mümkün olduğu bu merkez, 'insanlığın iyiliği için' projeler üretiyor. Güler Sabancı'nın da Partricia Koyu'nda bu türde bir merkez açma hayali olduğu söylenirken, projede Sabancı 'yla birlikte çalışan isimler arasında mimar Ersen Gürsel de var.
Habertürk


Geri Dön