Altın & Gümüş

''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” diyen İslam Memiş'ten şok gümüş yorumu

Altın fiyatları değer kaybederken yatırımcıları uyaran İslam Memiş ''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” dedi. Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın almak istemeyen yatırımcıları gümüş konusunda uyardı

Altın fiyatlarındaki agresif gerileme sonrasında endişe içerisine giren yatırımcılar için Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten şok açıklama geldi. Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın almak istemeyen yatırımcıları gümüş konusunda uyardı.

GÜMÜŞ FİYATLARI POZİTİF

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş,  altın yatırımcılarına uyarıda bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Şu ana kadar devam ettirdikleri gelenekçi yapıdan vazgeçmesinler. Fiyata değil miktara bakacaklar. Gram altın/Türk Lirası fiyatı geçen yıl bu vakitlerde 500 Lira civarındaydı. Gram altın yatırımcısını son 20 yıl olduğu gibi yine üzmedi. Değer artışları devam ediyor. Konut almak isteyen vatandaşlara bir an önce ev almalarını önerebilirim. Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” diyen İslam Memiş, gram altın birektiremiyorum diyen vatandaşların gümüş alabileceğini söyledi.

Peki gümüş fiyatları ne kadar? Bugün günüş fiyatları kaç lira oldu? İşte son dakika 20 Eylül 2022 gümüş fiyatları...

GÜMÜŞ FİYATLARINDA SON DURUM 

Gümüş fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından takip ediliyor. Gümüş ons fiyatı bugün güne  19,47 dolar seviyesinde başlarken şu dakikalarda 19,20 dolar. Gümüş gram alış fiyatı ise 11,32 TL, satış fiyatı ise 11,85 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Gümüş fiyatları bugün faiz kararı öncesi düşüşe geçti. Gümüş fiyatları bugün yüzde 0,68 değer kaybına uğradı. Uzmanlara göre gümüş fiyatları yarın bu seviyelerin de altına düşmesini bekliyor. Yarın gümüş fiyatlarında aşağı yönlü bir hareket bekleniyor. 

PİYASALARIN GÖZÜ KRİTİK KARARDA

Yarın ABD Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Yarın FED'in 75 baz puan artış yapması bekleniyor. Bu faiz kararı sonrasında doların yükselişe geçmesi öngörülüyor.

Doların yükselişi ile kıymetli metaller üzerindeki baskı artacak. Uzmanlara göre dolar; altın ve gümüş gibi kıymetli metaller üzerinde büyük baskıya neden olacak ve ardından altın ve gümüün değer kaybetmesi beklenilenler arasında yer alıyor.

Gümüş fiyatlarının yarın ne kadar olacağı belli oldu! Herkes bu kararı bekliyor

Altın fiyatları toz duman oldu! Elinde 1 gram bile altını olanlar için kırmızı alarm! Son dakika altın fiyatları

Gümüş fiyatlarında dengeler şaştı! Gümüş yükseliyor! Son dakika gümüş fiyatları