Altın & Gümüş

Gümüş fiyatları atak yaptı! Gümüş fiyatlarında son dakika 8 Temmuz 2022...

Gümüş fiyatları haftanın son işlem gününde yükselişe geçti. 10 lira seviyelerine kadar gerileyen gümüş bugün atak yaptı. İşte son dakika gümüş fiyatları 8 Temmuz 2022.. 10 lira seviyelerine kada düşen gümüş fiyatları bugün atak yaptı

Küresel piyasalarda resesyon endişesi değerli metal olan gümüş üzerinde baskı oluşturmayya devam ediyor. 10 lira seviyelerine kada düşen gümüş fiyatları bugün atak yaptı. Peki son dakika gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatlarında son dakika 8 Temmuz 2022...

Dolar kurundaki yükseliş resesyon endişesini yükseltirken yatırımcılar tarafından güvenli liman olan gümüş ve altına olan talep azalmaya başladı. Dolar kuru tekrar 17 lira seviyelerine kadar yükselirken altın ve gümüşe olan talep azalmaya başladı.


Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüş 8 Temmuz 2022 kaç TL? İşte son dakika gümüş fiyatları...

GÜMÜŞ FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Gümüş fiyatları geçtiğimiz haftalarda 12 lira seviyelerine kadar yükseldi. Gümüşteki bu yükseliş uzun sürmedi ve doların değer kazanması ile gümüş fiyatları 10 lira seviyelerine kadar düştü. 
Bugün ise gümüş fiyatları atak yaparak 11 lira seviyelerine kadar yükseldi. 

Gümüş dün 10 TL seviyesinde işlem görüyor. Gümüş alış fiyatı 10,71 TL, satış fiyatı ise 10,73 TL seviyesinde işlem gördü.
Bugün ise gümüş fiyatları şu şekilde; gümüş gram alış fiyatı  10,63  TL, satış fiyatı 11,06 TL.

GÜMÜŞ FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Dolar paritesi 20 senenin en yüksek seviyelerine yükseldi. Doların yükselişi, değerli metallere olan iştahın azalmasına neden oldu. Gümüşün ons fiyatının 19 dolara kadar gerilemesi ile gümüş fiyatları değer kaybına uğradı.

Artan faiz oranları ve dolar kurunun değer kazanması gümüş fiyatları üzerinde büyük baskı oluşmasına sebep oldu.

Kitco Metals kıdemli analisti Jim Wyckoff, "Altın ve gümüş kısa vadede tamamen düşüş eğiliminde ve bu da spekülatörleri vadeli işlem piyasalarından düşüş yönlü pozisyon almaya davet ediyor" diye belirtti.

Altından sonra gümüş fiyatları da tepe taklak oldu! İşte 7 Temmuz 2022 son dakika gümüş fiyatları!

Altın ve gümüş fiyatlarına dolar darbesi: 20 yıldır böylesi görülmemişti