Altın & Gümüş

Gümüş fiyatları ne oldu? Gümüş yükselecek mi, düşecek mi? Yatırımcılar dikkat!

Gümüş fiyatları gümüş almak isteyenler ve gümüşe yatırım yapmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş bu hafta düşüşe geçerken gelecek hafta ne olacak merak ediliyor. Gümüş fiyatları ne olur? Gümüş yükselecek mi, düşecek mi? İşte merak edilenler... jpg'/>Altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin ardından gümüşe olan talep arttı

Altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin ardından gümüşe olan talep arttı.Takı almak ve yatırım yapmak isteyenler gümüşe yöneldi. Hal böle olunca gümüş fiyatları da yükselmeye başladı. Haftaya yükselişle başlayan gümüş jeopolitk gelişmeler ve Fed'in faiz kararı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalardan sonra düşüşe geçti. Peki gümüş bu hafta ne olur? Gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı?

GÜMÜŞ YÜKSELİŞE GEÇTİ! GÜMÜŞ FİYATLARI NE OLDU?

Gümüş fiyatları haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Gümüşün gram alış fiyatı 12,08 TL, satış fiyatı ise 12,45 TL seviyesinde işlem gördü.  Gümüşün gram alış fiyatı salı gününe 12,08 TL, satış fiyatı ise 12,45 TL seviyesinde başladı.

Çarşamba günü güne 11,71  TL, satış fiyatı ise 12,03 liradan başladı.Perşembe günü m fiyatı bugün sabah güne alış fiyatı  alış fiyatı 11,76 lira satış fiyatı ise 12,08 liradan başladı. Haftanın son işlem gününde gümüş alış fiyatı 11,44 lira, satış fiyatı ise 11,79 lira oldu.

GÜMÜŞ FİYATLARI NE OLUR?

Şu sıralar savaşın da etkisi nedeniyle altın ve gümüş fiyatları yükseldi. Ancak Uluslararası Gümüş Enstitüsü, bu etkinin bir süre sonra ortadan kalkacağını ve hem altın hem de gümüş fiyatlarında düşüş yaşanacağını belirtti.

Enstitü için Metal Focus ekibi tarafından yapılan araştırmaya dayanarak hazırlanan raporda “Savaştan kaynaklanan değerli metal fiyatlarındaki artışın kısa ömürlü olacağına inanıyoruz” denildi.

Enstitü fiyatların mevcut 24-26 dolar aralığında kalmaya devam etmesini bekliyor. Ancak artan Fed baskısıyla bu yıl ortalama fiyatın 2021’in gerisinde kalacağı tahmininde bulunuyor. Raporda, 2021’de ortalama 25.14 dolar olan ons gümüş fiyatının bu yıl yüzde 5 gerileyerek 23.90 dolar olarak gerçekleşeceği öngörülüyor. 

Altın, dolar, sterlin, borsa, bitcoin, euro ve gümüş için kasırga etkisi! Kemerlerinizi bağlayın uçuşa geçecek...

Gümüş rüzgarı kısa sürdü! Gümüş fiyatlarında son durum! İşte gümüş fiyatı 23 Nisan 2022...

Altın ve gümüşte bomba tahmin! Paraşütsüz düşecek