07 / 05 / 2024

Gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! İslam Memiş açıkladı!

Gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! İslam Memiş açıkladı!

2022 yılında gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkasını Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş açıkladı. Yatırımcıları uyaran Memiş gümüş ve altın piyasasında yaşanılanları tek tek anlattı.



GÜMÜŞ FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN PERDE ARKASI

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarının merak ettiği ''gümüş fiyaları neden düştü?'' sorusunun yanıtını açıkladı.

Memiş'e göre gümüş fiyatlarının düşmesindeki tek nedenin sadece Fed olmadığını asıl nedenin ''Stok'' olduğunu açıkladı. Memiş konu ile ilgili şu yorumu yaptı: '' 2022’ yılında altın ve gümüş gibi değerli metallerin neden baskılandığının altında yatan neden sadece Fed değil, stok!  Altın ve gümüş gibi değerli metaller baskılanırken merkez bankaları çılgınlar gibi altın stoklamış. Bizim için sürpriz değildi. Merkez bankaları yılın üçüncü çeyreğinde 20 milyar dolarlık 399 ton altın satın aldı.

 Gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! İslam Memiş açıkladı!

Çin ve Rusya gibi açıklama yapmayan ülkelerin altın stokları hariç.  Hangi ülkelerin, hangi ülkelerde fiziki altınlarını tuttuğuna dair şüpheler de var. Gizli tutuyorlar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), altın rezervlerini artıran ülkelerin başında geliyor. Helal olsun Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası. Üçüncü çeyrekte TCMB, 31 ton altın alarak rezervlerini 489 tona çıkardı.
TCMB, 9 ayda 95 ton altın alımı yaptı.'' ifadelerini kullandı.

Peki bugün güncel gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş kaç TL? Gümüş bugün yükseli mi, düştü mü? İşte son dakika gümüş fiyatları 2 Kasım 2022...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön