05 / 05 / 2024

Gümüş için geri sayım başladı! Uzmanların dilinden düşmüyor

Gümüş için geri sayım başladı! Uzmanların dilinden düşmüyor

Bazı uzmanlar doların hız kesmesini beklediği 2023’ün gümüşe yarayacağını söylüyor. Gümüşün gelecek yıl yükselebileceğinin işaretlerinden biri olarak da gümüş ve altın rasyosunun 80'in üzerine çıkması gösteriliyor.



Hindistan ve Çin’in ithalatı da artıyor. Bir diğer sinyal ise Hindistan ve Çin’de gümüşün ithalatının artması. Gümüş için güçlü bir fiziksel talebin festival, yeni yıl tatili gibi dönemlerinde artmasının fiyatlara destek vermesi de umuluyor. Ayrıca özellikle Çin’de artan güneş panellerinin temelini yaratan fotovoltaik yatırımlarının artıyor olması ücretler için pozitif. Önümüzdeki yıl gümüş fiyatlarını etkileyebilecek ek faktörler şunlar:

2023 yılındaki ulusal ve dünya çapındaki ekonomik koşullar
Küresel gerçek gümüş arzı
Hisse senedinde fiyatları ve benzeri eğilimler

DESTANSI BİR YÜKSELİŞ YAŞANACAK İDDİASI

Diğer bir yatırım bankası MUFG'nin uzmanları, önümüzdeki çeyreklerde gümüşün mevcut seviyelere göre de yükselebileceğine inanıyor. Uzmanlara göre gümüşün onsu 2023 yılında ortalama 23.50 dolar olacak. Yatırımcılara da değerli metal piyasası danışmanlığı veren Investing Haven analistleri de gümüşün 2023 yılında en iyi performans gösterecek kıymetli metal olduğunu savunuyor. Uzmanlar, dolardaki çıkışın sürdürülebilir olmadığını da düşünüyor. Er ya da geç doların dirençle karşılaşacağını belirten uzmanlar, dolar ve gümüşün 2023 yılında tersi yönde hareket edeceğini tahmin ediyor. Yine uzmanlar, “2023 veya 2024 yılında gümüşte destansı bir yükselişin gelmesini bekliyoruz” diyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön