Altın & Gümüş

Gümüşe yatırım yapalım mı? 1 gram gümüş kaç TL oldu? İşte gümüş fiyatları 9 Ağustos  2022

Altın fiyatları ile birlikte son zamanlarda sıkça aratılmaya başlayan gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki gümüşe yatırım yapalım mı? 1 gümüş kaç TL? İşte son dakika gümüş fiyatları 9 Ağustos 2022... Altın ile birlikte yüğkselişe geçen gümüş fiyatları da yatırımcıların ilgi odağında olmaya devam ediyor

Yatırımcılar ellerinde bulunan paralarını değerlendirmek için kıymetli yatırım araçlarına yatırırıyor. Altın ile birlikte yüğkselişe geçen gümüş fiyatları da yatırımcıların ilgi odağında olmaya devam ediyor.

Yatırımcılar ''gümüşe yatırım yapalım mı?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki gümüşe yatırım yapılır mı? Gram gümüş alış satış fiyatı kaç TL? İşte merak edilenler...

GÜMÜŞ GRAM ALTIŞ SATIŞ FİYATI KAÇ TL?

Geçtiğimiz haftayı 11,44 TL seviyelerinden kapatan gümüşün alış fiyatı, yeni haftanın ilk gününe hareketli başladı. Gümüşün alış fiyatı 9 Ağustos Salı saat 09:20 itibari ile 11,917 TL olarak açıklandı. Gram gümüş satış fiyatı ise aynı saatlerde 12,425 TL'den işlemö gördü.

GÜMÜŞE YATIRIM YAPALIM MI?

Senelerdir altın ve döviz kurlarına yatırım yapan yatırımcılar, geçtiğimiz senenin son çeyreğinden bu yana ekonomi piyasalarında ortaya çıkan olumsuz gelişmelerin etkisi ile birlikte neye yatırım yapacaklarını şaşırmaya başladı.

 Son dönemlerde konuya yönelik birçok uzman ismi takip eden yatırımcılar TL cinsinden birikimlerini en iyi nasıl değerlendirebileceklerini araştırmaya devam ediyor.

 

Altının savaş zamanında dahi yatırımcılar tarafından en güvenli bir liman olduğunu belirten uzmanlar, son dönemlerde hem FED faiz artırımı kararı baskıları hem de devam eden Rusya- Ukrayna savaşı nedenlerinden ötürü altına yatırım yapılacak fiyatların geçildiğine işaret ediyorlar. 

Buna benzer bir yorumu da döviz kurları için de yapan uzmanlar, ilerleyen zamanlarda gümüş madeninin oldukça değerleneceğine vurgu yapıyorlar.

GÜMÜŞ FİYATLARI NE OLUR?

Gümüş fiyatlarının ne olacağını merak edenb yatırımcılar  araştırmaya devam ediyor. Gümüş fiyatları ile ilgili uzman isimlerden yorumlar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar gümüş fiyatlarının 20 TL olacağını söylüyor. Ons gümüş fiyatının ise 27 dolar olması bekleniyor.

Gümüş fiyatları fırladı! İşte gümüş fiyatlarında son durum...

Gümüş ve platin ithalatı zirve yaptı! Altın ithalatı yükseldi!