03 / 05 / 2024

Gümüşhane Aynalı Tüneli çalışmaları durdu!

Gümüşhane Aynalı Tüneli çalışmaları durdu!

İkisu-Şiran yolu skandal bir iddia ile yeniden gündeme geldi. Gümüşhane'de 18 yıldır inşaatı devam eden İkisu-Şiran yolu üzerinde yapılan Aynalı Tüneli firmalar arasındaki anlaşmazlıktan dolayı yine durdu



Gümüşhane'nin il merkezi ile doğrudan yolu olmayan tek ilçesi Şiran'a ulaşımı sağlayacak ve 18 yıldır inşaatı devam eden İkisu-Şiran yolu skandal bir iddia ile yeniden gündeme geldi. İkisu-Şiran karayolunun 11. kilometresinde bulunan ve Aynalı Virajı olarak adlandırılan bölgede yapılan tünel çalışmasının durduğu iddia edildi. Ocak ayında yapımına yeniden başlanan tünel inşaatı iki firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yine yarım kaldı. 


2 AYDIR MAAŞ YOK!

Yol çalışmasının ikmal ihalesini alan inşaat firması, bölgede 252 metre uzunluğundaki tünel için çalışmaları başlatmıştı. Yolun ihalesini alan firma yolu başka bir taşeron firmaya verdikten sonra taşeron firmaya 2 aydır herhangi bir ödeme yapmadı. Duruma sinirlenen taşeron firma çalışanları da maaşlarını alamadığı gerekçesiyle işi bıraktı.  Duruma isyan eden Şiranhlar ise 18 yıldır devam eden yol çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyor. 


Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön