28 / 04 / 2024

Gümüşhane'de çürük raporu verilen okul yıkılacak!

Gümüşhane'de çürük raporu verilen okul yıkılacak!

Gümüşhane'de 9 yıl önce yaptırılan ilköğretim okulunda çatlaklar görülmesi üzerine yapılan incelemede, binanın "çürük" olduğu yönünde rapor çıkınca yıkılmasına karar verildi



Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Hasanbey Mahallesi'nde 9 yıl önce yaptırılan 900 öğrenci kapasiteli Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulu'nda, yaklaşık bir ay önce bazı bölümlerde sıvaların dökülmesi ve binada çatlaklar görülmesi üzerine inceleme başlatıldığını belirtti.

İlk etapta Gümüşhane Üniversitesi ve Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan incelemede bazı tereddütlerin ortaya çıktığını ifade eden Salihoğlu, "Bunun üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi teknik elemanlarınca okuldan alınan beton numunesi, proje ve statikle ilgili hususlar detaylı bir şekilde uzmanlarca incelendi. Hazırlanan rapor Valiliğimize intikal etti" dedi.

Rapora göre okul binasının "çürük" çıktığını vurgulayan Salihoğlu, "Rapor doğrultusunda hareket ederek okulumuzu öğretime kapatmış bulunmaktayız. Önceliğimiz bu okulda öğrenim gören öğrenciler ve personelin can güvenliğidir. Okulu yıkarak yerine yeni bir okul inşa edeceğiz" diye konuştu.

Durumun yargıya da taşınacağına belirten Salihoğlu, şunları kaydetti: "Binayı 9 yıl önce teslim alan görevliler hakkında soruşturma başlatılacak. Okulda eğitim alan 900 öğrenciyi ise başka okula nakledeceğiz.

Öğrencilerimizin, öğrenimlerinden geri kalması söz konusu olamaz. Bu nedenle ilk planda Karaer Mahallesi'ndeki Gazipaşa İlköğretim Okulu'nu çift öğretime dönüştürerek öğrencilerimizin öğrenimlerinin aksamamasını sağlayacağız. "Vali Salihoğlu, yıkılacak binanın yerine yapılacak yeni okul binasının ise 2010-2011 eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön