05 / 05 / 2024

Gümüşhane’de yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatı başladı!

Gümüşhane’de yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatı başladı!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan, toplam 5 bin 398 metrekarelik Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisli alanda yapılacak olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun 5,6 milyon liraya mal olacağını ve tesisin 300 gün içerisinde bitirileceğini söyledi...




Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Yüzme Havuzu Olmayan İl Kalmayacak” projesi çerçevesinde Gümüşhane’de Karşıyaka Mahallesine yapılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatı başladı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, toplam 5 bin 398 metrekarelik Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisli alanda yapılacak olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun 5,6 milyon liraya mal olacağını ve tesisin 300 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.


Sporun insana belli bir yaşam disiplini verdiğini, bu yaşam disiplinini en iyi sağlayan sporlardan birisinin de yüzme sporu olduğunu belirten Aslan, erken yaşlarda başlama imkanı olan birkaç spordan biri olması ve insan doğasına uygunluğu nedeniyle yüzme sporunun bu disiplini sağladığını kaydetti.


Gümüşhane’de yüzme havuzunun çocuk, genç ve vatandaşların hizmetinde olacağını dile getiren Aslan, tesisin aynı zamanda yüzme dalında ulusal düzeyde yarışmaların yapılabileceği bir tesis olacağını ve tesisin Gümüşhane’nin önemli bir sosyal ve sportif etkinlik açığını da gidermiş olacağını sözlerine ekledi.


Aslan, 150 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzunun 50x25 metre boyutunda ve 6 parkurlu olacağını belirterek, şu teknik bilgileri verdi: “2012 yılında yatırırım programına alındı. Havuz suyu dezenfektasyon maddeleri değerleri UHE (Uluslararası Havuz Enstitüsü) standartlarına uygun olarak yapılıp 2013 yılında ihale edildi. 50x25 6 parkurdan oluşmaktadır. Ayrıca farklı bölümden oluşan çok amaçlı (idari bina, soyunma odaları, duş kabinleri. vs.) bulunmaktadır. Havuza paralel olarak hemen yanı başında çırpınma havuzu (çocuk), zemin katta giriş bölümü, danışma, fuaye ve soyunma bölümleri, 1. katta ise seyirci holleri ve VİP lobi bölümleri bulunmaktadır.”



Beyaz Gazete


Geri Dön