16 / 05 / 2024

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile dün akşam yaptığı açıklamanın ardından, Türkiye genelindeki SGK müdürlükleri, emeklilik hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.



Doğum borçlanması yapmak için SGK müdürlüğüne geldiğini söyleyen Semra Şahin ise sabah 08.30'dan beri kuyrukta beklediğini vurgulayarak, emekliliğe bir yılı kaldığını ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

 Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Bir başka EYT’li İsmail Özkan, askerlik borçlanmasını sormak için geldiğini söyleyerek, "Sigorta girişim 1993, askerlik borçlanması yaparak 5 bin gün üzerinden emekli olmak istiyorum. Herhangi bir artış gelmeden borçlanmayı yapmak istedim. O nedenle dilekçemi verdim. Emeklilikte yaş sorununun kalkması çok iyi oldu ve insanlar mağdur edilmeden bu iş halledildi” diye konuştu.

Doğum borçlanması için dilekçe verdiğini bildiren Esin Tuna ise,  kurum önüne sabah 07.30'da geldiğini, hem içeride hem dışarıda kuyruk olduğunu ve herkesin aynı amaçla beklediğini dile getirdi.

Bu arada SGK müdürlüklerinde çalışan görevliler ise EYT kuyruklarında sıra bekleyenler, tarafından borçlanma ve emeklilikle ilgili soru yağmuruna tutuldu.

EYT’liler 3600 günden emekli olur mu? EYT 3600 günden emeklilik şartları neler? EYT kimleri kapsıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön